Škandál: Dusiace sa a plačúce bábo bez testu odmietla lekárka na pohotovosti vyšetriť!
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenské zdravotníctvo je terčom kritiky už niekoľko rokov. Zlú skúsenosť s detskou pohotovosťou v Nitre opísala jedna z mamičiek na sociálnej sieti.


Zdravotníci na Slovensku sú síce počas pandémie COVID-19 preťažení, nič to ale nemení na skutočnosti, že pacient by sa mal u nich dostať k adekvátnej liečbe. A to tým skôr ak ide o malé bábätko. Svoju veľmi zlú skúsenosť opísala v statuse Miška Pintérová Václavová, ktorá ju zverejnila aj na sociálnej sieti.
Mladej mamičke odmietli ošetriť jej dvojmesačné dieťatko pretože nemalo covid test

Čerstvá mamička dievčatka sa na facebooku chce podeliť so svojou najnovšou skúsenosťou s detskou pohotovosťou v Nitre. „Prídete tam s dvojmesačným bábätkom, dvere do budovy zamknuté, tak zvoníte, nikto nič. Voláte na číslo, ktoré je nalepené na dverách. Po dvoch volaniach sa konečne dovoláte, poviete, že sa vám malá dusí a lapá po dychu a strašne plače a oni vám povedia, že malá potrebuje mat antigénový test. Prosím??? Dvojmesačné bábätko? Že treba ísť najprv do Covid centra v nemocnici,“ nechápe Michaela, prečo musí s takým malým dieťatkom absolvovať covid test.



„Doktorka vám povie po telefóne, bez vyšetrenia a bez toho aby malú videla, že jej mame dať kvapky Espumisan. Že to bude asi kolika, a že keď jej to do rána neprejde, máme ísť ráno k svojej doktorke. Kam sme sa to dostali??? Je toto normálne aby vám v núdzi neposkytli okamžite pomoc???“ píše ďalej rozhnevaná a sklamaná mamička. „Môžete sa hanbiť. Korona vám už všetkým asi zatienila mozog!!!! A že k doktorovi netreba test? Tuto to vidíte ako o vás bez testu ani nezakopnú. A pri tom muž mal negatívny test. Som nevedela, že máme doktorov špecialistov na diagnózy po telefóne,“ končí svoj status sklamaná a najmä nemilo prekvapená Michaela.

Šokujúce skúsenosti mamičiek z personálu detského oddelenia nitrianskej nemocnice. Zhodujú sa: „Toto už nikdy viac!“
28 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.