Desivé snímky pľúc covidového pacienta a veľavravné slová zdravotníka
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pandémia COVID-19 je v súčasnosti na celom svete najväčším strašiakom a zabijakom ľudí. O tom, aký zákerný v skutočnosti je by najlepšie vedeli rozprávať zdravotníci, ktorí sa o pozitívnych ľudí starajú.


Nebezpečenstvo koronavírusu si mnohí stále akoby nechceli uvedomiť, pritom zábery z preplnených nemocníc sú priam desivé. Na niektorých nezaberajú ani rozprávania zdravotníkov, ktorým priamo pred očami zomierajú ľudia s touto zákernou diagnózou, či vlastné príbehy tých, ktorí covid v jeho horšej verzii prežili. Na sociálnej isti sa objavil status, ktorý ukazuje, aký zákerný môže byť COVID-19, ako rýchlo ho môžete dostať a aký vplyv môže mať na vaše pľúca.



Na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom zverejnili dve röntgenové snímky pľúc, podobné fotografiám na krabičkách cigariet. Tieto sú však napadnuté koronavírusom a rozdiel medzi nimi je nie niekoľko rokov, ale iba niekoľko hodín. „Vľavo včera, vpravo dnes... medzi snímkami je 28 hodín. Myslím, že aj laici vidia jasný rozdiel. Pred 2 dňami (10-teho) prišla na infekčné síce s príznakmi, ale bez kašľa a len sa jej ťažšie dýchalo, hlavne pri námahe. Po menej ako 48 hodinách je na ventilátore na ARO. Má len 63 rokov a nič vážne v anamnéze nemá. Toto je COVID-19....keby niekomu chýbala „sloboda“,“ napísal zrejme zdravotník, ktorý s uvedeným pacientom prišiel do priameho kontaktu. Ani toto tým, ktorí neveria, aký je koronavírus zákerný, nestačí?

Matné sklo v hrudi. Lekár ukázal ako koronavírus infikuje pľúca
Vedúci oddelenia radiačnej diagnostiky v Ilyinskej nemocnici Pavel Popov ukázal magazínu Life, ako koronavírus ničí pľúca. Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič