Matovič by mal odovzdať riadenie pandémie zahraničným expertom. Inak nám na Veľkú noc šibne
12 | 02 | 2021 I Michal Filek

Sú to takmer dva mesiace, čo dátový analytik Ivan Bošňák na portály pravda.sk v relácii Ide o pravdu nahral rozhovor, v ktorom vyzval premiéra Matoviča, aby okamžite zaviedol tvrdý lockdown a začal počúvať odborníkov. Nestalo sa. Dnes analytik tvrdí, že by mal riadenie pandémie nechať niekomu inému. Najlepšie odborníkom z inštitútu Roberta Kocha. Tí by to vraj zvládli popri 84 miliónovom Nemecku ako bokovku. Inak sa vraj môžeme pripraviť na to, že nám na Veľkú noc  namiesto šibania šibne.



"Hrach na stenu. Smutná doba je. O veľa veciach, ktoré zásadne ovplyvňujú životy rozhodujú ľudia bez vzdelania. Myslím: bez patričného vzdelania. A namiesto tímového úsilia sa do popredia dostáva EGO. Myslím: EGO mnohých ľudí," tak zhodnotili bol vlády s pandémiou Dáta bez pátosu.






Ak zvládli krajinu s 84 miliónmi obyvateľmi, tak by ako "bočák" mohli dať aj Slovensko. "Ak by s nami urobili to, čo sa im podarilo s Nemeckom spred Vianoc, tak máme DNES čislo 800 a nie 2000. Mali by sme veľmi pravdepodobne pokles a nie rast a mali by sme polovicu ľudí v nemocniciach. Ak to z rúk nedáme, tak budeme mať do Veľkej Noci hodne cez 10 000 úmrtí a môže sa stať, že namiesto šibania dievčat nám z papierového lockdownu bude šibať všetkým."



Denný priemer nových prípadov na 1 mil. obyvateľov 15. DEC: Holanďania zavreli zo dňa na deň. Boli na čísle 490, dnes 200 a naďalej klesajú. Nemecko zavrelo tiež pred Vianocami. Boli na 275, dnes majú 95 a naďalej klesajú. My sme sa cez Vianoce rozcestovali, postretávali. Boli sme na 424, dnes sme na 380 a stúpame naspäť.




Náš krátky pozdrav vláde "zo vtedy" znel takto: "Vystúpte a povedzte, že ste si v noci prečítali o Holandsku, o Nemecku, že je to 100mil. ľudí a majú múdre vlády. Že rozumiete matematike, exponenciálnej krivke, nekontrolovateľnému šíreniu a aj logaritmom a že ste sa zľakol. Že potrebujeme HNEĎ radšej kratší, ale tvrdý lockdown a mobilizáciu síl pre nemocnice, lebo ich Don Paška vykradol (menujte, chce to príbeh). Že počujete lekárov, vedcov, matematikov, analytikov. Že viete veľa diskutovať, ale aj pozorne počúvať. Že trváte na zvolaní zasadnutia vlády OKAMŽITE s jediným bodom. Zákaz vychádzania, obmedzenie všetkého: firmy, offices, obchody, školy. Ideme zachrániť nemocnice. Zajtra bude neskoro."




Ako otvoriť školy? Dáta bez pátosu navrhujú zjednotiť jarné prázdniny už na budúci týždeň
Dáta bez pátosu najnovšie navrhujú, ako s otváraním škôl, ako a kedy vyhlásiť prázdniny a argumentujú - ako vždy - vecnými a nespolitizovanými číslami. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík