Majiteľ penziónu: "Pomoc od štátu nula, ale zato kontroly z daňového, živnostenského, aj od hygieny..." 
12 | 02 | 2021 I Petra Demková

Majiteľ penziónu sa podelil prostredníctvom Facebooku s verejnosťou o svoje skúsenosti s pomocou od štátu. „Nula - to je bohužiaľ suma, ktorou nám zatiaľ naša vláda pomohla od začiatku pandémie od marca až doteraz... ale za to sme tu za posledné mesiace mali kontrolu z daňového úradu kontrolu z hygieny a aj zo živnostenského úradu,“ napísal.  


„“0” (čítaj: nula)... to je bohužiaľ suma, ktorou nám zatiaľ naša vláda pomohla od začiatku pandémie v marci roku 2020 až doteraz,” píše na sociálnej sieti majiteľ penziónu v Terchovej. „Veru na zaplakanie... ale zato sme tu za posledné mesiace mali kontrolu z daňového úradu kontrolu z hygieny a aj kontrolu zo živnostenského úradu. Ďakujeme, že si ako ľudia takto “pomáhame”,“ píše majiteľ ironicky.

Odpor starostu Becíka nekončí pri testovaní. Chce otvárať malé prevádzky v obci!
Starosta Dvorov nad Žitavou ide do otvoreného boja s vládou. Na svojom Facebooku zverejnil Branislav Becík ďalšie video. Z neho vyplýva, že jeho odpor voči vláde nekončí len pri vypovedaní poslušnosti vláde v oblasti testovania. Chce vo svojej obci... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Petra Demková


Vzápätí majiteľ pridáva informáciu, ktorú považuje za dôležitú: „...aby si niektorí nemysleli že tu 20 rokov ryžujeme na turistoch a zarobené ide “do vačku” penzión sme otvorili v mesiaci jún 2019! Do prevádzky sme okrem peňazí dali aj náš čas a tí, ktorí u nás boli vedia, že si prácu robíme lebo nás baví. Za necelý polrok od otvorenia sme sa stali jedným z najobľúbenejších penziónov v regióne,“ chváli sa majiteľ úspechom. Ten však žiaľ pominul a nie z vlastnej viny.

Prišla totiž „prvá marcová rana“ ako píše. Nakoľko podnikateľ nemal „potrebné“ poklesy tržieb porovnateľné s inými rokmi, keďže penzión boli novootvorený, nárok na kompenzácie mu štát zamietol. „Možno sa dočkáme nejakej SOS pomoci, ale jej výška nám nepokryje ani zálohovú platbu za vodu, čo by však nebolo to najtragickejšie....“ informuje majiteľ ďalej.

Ešte horšie totiž vníma majiteľ to, že je neustále „atakovaný rôznymi kontrolami“. Pre zaujímavosť, tá posledná z tohto týždňa bola od hygieny, informuje. Hygiena robila pre majiteľa nepochopiteľné stery z kľučiek v zatvorenom penzióne. „Na čo je toto dobré?“ pýta sa.

Zúfalé kaderníčky zúria: Štát nás nejasnými nariadeniami núti pracovať ilegálne!
Už takmer dva mesiace sú nariadením vlády zatvorené aj kaderníctva, čo robí vrásky na čele nejednej žene. Dopyt po službách kaderníčok ale zo dňa na deň rastie, a tak sa niektoré z ich rozhodli pracovať „ilegálne“. Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik