Hlina: Kým niektorý kresťanský politik rieši nepodstatné veci, iný to, že peniažky nabraté na voľby treba vrátiť
12 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Alojz Hlina si hovorí, že je antipopulista a konzervatívny politik. Ako bývalý predseda KDH sa vo svojom najnovšom statuse venuje nielen kresťanskej politike, ale aj kresťanským politikom, ktorí sa nevenujú kresťanskej politike.


Expredseda KDH je síce tvrdým kritikom súčasnej vlády a premiéra Igora Matoviča, tentokrát sa ale zameral na to, čo je mu blízke – kresťanstvu. V statuse, ktorý zverejnil aj na sociálnej sieti, popustil uzdu a kriticky sa zameral nielen na kresťanských politikov súčasnosti, napríklad poslanca Richarda Vašečku z OĽaNO, ale aj na kresťanskú politiku.
Je naozaj úlohou kresťanských politikov traumatizovať ľudí s dvomi priezviskami?

Hlina sa v úvode statusu teší, že konečne rieši niečo poriadne, konečne je tu veľká téma konzervatívnej kresťanskej politiky. „Ak by ste náhodou nevedeli, čo je poslaním tej pravej, tej najautentickejšej kresťanskej politiky, tak Vám to poviem: Ak má niekto na maturitnom vysvedčení napísané Ján Novák, tak až do konca života bude na prijímacích pohovoroch ukazovať vysvedčenie v tomto rodovom tvare, aj keby sa už volal inak. Napríklad aj kvôli tomu, že si zmenil pohlavie a má o tom lekárske potvrdenie. Toto je boj, ktorý idú konzervatívci bojovať? Všetko ostatné už máme porobené? To je úlohou kresťanských politikov? Traumatizovať týchto ľudí?“ začína svoj status filozoficky Hlina, ktorý ho podložil aj množstvom otázok.



Je zrejmé, že mu vadí niečo iné ako to, s čím žije Slovensko a vlastne celý svet v súčasnosti – covidom. „Toto je kľúčová záležitosť týchto dní? To naozaj? Nie korona, nie to, že deťom berieme vzdelanie, nie to, že sa tu vytvára veľká skupina ľudí, ktorí sú kvôli korone v existenčnom ohrození?“ pokračuje v otázkach expredseda KDH s tým, že by sme mali riešiť oveľa vážnejšie veci ako poslanec Vašečka, ktorý rieši zmenu mena. „Toto je poslanie kresťanskej politiky? Takto sa ľuďom starať do života? Montovať sa im do spální? Traumatizovať, stále a stále?“ sype Hlina ďalšie a ďalšie otázky aby vzápätí dodal: „Poznám konzervatívne političky, ktoré si neprechyľujú priezvisko. Poznám konzervatívne političky, ktoré si neprechyľujú priezvisko a po sobáši si nechávajú svoje dievčenské meno. Môže to pôsobiť zvláštne, ale montuje sa im niekto do toho?“ Kým niekto podľa Hlinu zvádza tento svätý boj, tak niekto si v tichosti prizerá procesy SEPS (Slovenská elektrizačná prenosová sústava-pozn. red.), lebo peniažky nabraté na voľby treba vrátiť. Toho pokrytectva je už naozaj “too much”, končí svoj status Hlina.

Hlina: "Matovič sa v temných poschodiach ľudskej duše bude vyžívať..."
Alojz Hlina reaguje na facebooku na reakciu Igora Matoviča na stránke zomri. "Nech sa páči. Zoznámte sa, premiér našej krajiny. Freud je Freud, nad ním nevyhráte," komentuje Hlina. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Michal Filek