Česi si všimli, že Blaha nadáva už aj na prezidentku. Na tú, ktorú nám oni závideli
12 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Český portál si všimol ostré slová poslanca Blahu adresované prezidentke Čaputovej. "Na sociálnej sieti veru nešetrí nikoho, a teraz sa pustil aj do vlastnej prezidentky," konštatuje sputniknews.cz.


Poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha je zdesený tým, že Slovensko zaznamenalo najviac úmrtí od druhej svetovej vojny. Blaha zdôraznil, že Slovensko, čo sa týka počtu úmrtí, je druhé na svete.

Poznamenal, že keď tu naposledy umierali ľudia v takých počtoch, bola tu vojna, Slováci boli v horách a bojovali v národnom povstaní, zachraňovala ich Červená armáda a ľudia bránili vlasť pred fašistami. 

České médiá však najväčšiu pozornosť venovali tomu, že sa Blaha pustil aj do hlavy štátu. "Mňa by len zaujímalo, čo v takých tragických chvíľach pre Slovensko robí prezidentka Zuzana Čaputová. Od tej doby, čo som ju videl s ihlou v ramene, ona vo vzťahu k pandémii neurobila žiadnu zmysluplnú aktivitu," nešetril Čaputovú. Od politika už tradične zazneli aj odporúčania adresované prezidentke.

Mastercard má v pláne umožniť platby v kryptomenách
Spoločnosť Mastercard umožní klientom tento rok platby v niektorých kryptomenách, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Marek Molnár


"Prezidentka má morálnu povinnosť postaviť sa v týchto ťažkých časoch pred národ a vyslať vláde jasný odkaz - odíďte. Igor Matovič historicky zlyhal. Jeho celoplošné testovanie prinieslo na Slovensko smrť tisícov. Rozhašteril celý národ a necháva ľudí umierať. Musí okamžite odstúpiť," zdôraznil politik.

Blaha sa domnieva, že práve toto by malo zaznieť od prezidentky Čaputovej. "Ale nie, ona radšej vysväcuje svoj palác do farieb bieloruských fašistov, vyplakáva nad osudom agenta CIA v Moskve. Pravda je, že nerobí nič. Nič pre Slovákov! Nič pre obete Matoviča!" nešetril podľa českých médií prezidentku Blaha.

Česko má prvý prípad úmrtia po očkovaní. Prečo vakcínu nezvládol?
Štátny ústav pre kontrolu liečiv v stredu prijal hlásenie o úmrtí človeka, ktoré mohlo súvisieť s vakcínou proti COVID-19. Senior bol v terminálnom štádiu iného ochorenia. V stredu to povedala šéfka ústavu Irena Storová. Jej úrad teraz bude... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Timotej Dudka