Primátor Kežmarku Ferenčák: Krajčí zase zavádza. Máme len 0,31 percenta pozitívnych
11 | 02 | 2021 I editor01hd
Poslanec Hlasu-SD a primátor Kežmarku Ján Ferenčák v statuse na sociálnej sieti opäť usvedčil ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, že zverejňuje zavádzajúce informácie o výsledkoch celoplošného testovania.

Počet pozitívnych na Covid-19 po víkendovom celoplošnom testovaní klesol na 0,31 percenta, no napriek tomu ministerstvo zdravotníctva zaradilo Kežmarok medzi horšie okresy, sťažuje sa primátor.

"Vie mi niekto vysvetliť, prečo minister Krajči na tlačových besedách zverejňuje dáta, ktoré nemá overené? Napriek tomu na ich základe zatrieďuje okresy podľa farieb a núti občanov sa testovať aj každý týždeň kvôli certifikátu?" napísal Ferenčák.

Pripomenul, že keď sa pred dvomi týždňami ohradil proti zavádzajúcim informáciám ministra Krajčiho, dáta opravili a Kežmarok bol vyradený z celoplošného testovania.

"Tak sa pýtam, na základe čoho nás preradili nie nižšie, ale vyššie medzi viac rizikové okresy a zároveň aj poprosím vysvetliť, kde máme tých 95 hospitalizovaných pacientov z okresu Kežmarok? Túto otázku som dnes poslal e-mailom ministrovi, doteraz mi neodpovedal, tak čakám na odpoveď," apeluje primátor Ferenčák.

Primátor Ferenčák o otváraní škôl v podaní Matoviča: Nehoráznosť, absurdnosť a politická zbabelosť
Primátor Kežmarku a poslanec Hlasu Ján Ferenčák má plné zuby chaosu, ktorý sa šíri z úradu vlády. Jeho mesto už bolo pripravené na Covid Automat, no premiér Igor Matovič do všetkého znovu vniesol chaos, píše v statuse na... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková