Draxler: S klesajúcou podporou Matoviča sa aktivizujú profily s agresívnymi odkazmi - niekto ich hucká
11 | 02 | 2021 I sefredaktor

Exminister školstva Juraj Draxler upozorňuje na narastajúce aktivity podporovateľov premiéra Matoviča na sociálnych sieťach, ktoré majú zabrániť poklesu jeho popularity. "Už aj médiá si všimli, že tým, ako OĽaNO nezadržateľne klesá, záhadne sa aktivizujú rôzne stránky so skrytými adminmi, ktoré burcujú k podpore Igora a útokom na iných," píše v statuse na FB.




"Do pohybu sa dostávajú anonymné profily s agresívnymi odkazmi, ale časť tých trollov sú zrejme aj reálni ľudia. A tiež je zjavné, že ich v určitých vlnách niekto predsa len hucká. To, čo robia, je smutná výpoveď o našej spoločnosti," zdôrazňuje exminister.




Bolo by príliš jednoduché, konštatuje Draxler, zvaľovať to len na Matoviča a štruktúry, ktoré vytvoril. "Fakt je, že tomuto všetkému sa darí v atmosfére, ktorú tu už desaťročia vytvárajú predovšetkým niektoré médiá.

Je to atmosféra zloby a správania bez elementárnej zdvorilosti. Ale najmä je to atmosféra, v ktorom sa považuje nielen za o.k., ale dokonca za cnosť hádzať na druhých čo najviac špiny," zdôrazňuje exminister.