Draxler: Máme dve možnosti. Buď predčasné voľby, alebo ďalšie tri roky s touto vládou
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Odchod Igora Matoviča z pozície premiéra si želá stále viac Slovákov. Túto alternatívu namiesto referenda v statuse na sociálnej sieti rozoberá aj exminister školstva Juraj Draxler.


Igor Matovič dokázal to, čo žiadny premiér pred ním. Iba necelý rok od nástupu do funkcie si želá jeho odchod stále viac Slovákov. Je reálny? Bude referendum, padne vláda alebo ho nahradí iný člen OĽaNO? Aj nad týmto sa zamýšľa exminister školstva Juraj Draxler.

Draxler priznáva, že sa ho viacerí pýtali, ako je to s možným Matovičovým odchodom. Zvlášť teraz, keď aj prominentné médiá (Aktuality.sk a Denník N) prišli s výzvami, že by mal odstúpiť, aby tým zachránil vládnu koalíciu.

„Podľa mojich informácií sa odstúpiť nechystá. Aj keď na jeseň už v širšom kruhu naznačoval, že on kľudne môže aj odísť, teraz, keď sa ten dopyt ešte viac zreálnil, už sa v tomto zmysle, naopak, prestal vyjadrovať,“ píše exminister školstva, podľa ktorého je to s Matovičom ako s jeho diplomovkou

„Keď to bola vzdialená možnosť, hovoril, že sa titulu určite vzdá, keď mu kvôli tomu presne napísali zákon, tak si to rozmyslel. Na druhej strane aj jeho verní uznávajú, že ho vlastne nemajú kým nahradiť, Naď je totiž dnes už taký nepopulárny (čomu sa nikto súdny nemôže čudovať), že by im to vlastne vôbec nepomohlo,“ uvádza Draxler. Vidí dve alternatívy: Alebo predčasné voľby, alebo ďalšie tri roky nielen s touto vládou, ale priamo s Matovičom. „V telke, na Facebooku, v rozhlase, vo vašej chladničke, všade,“ končí status Draxler.



Juraj Draxler: Celá vládna koalícia je jedno veľké panoptikum slaboduchých komediantov
Exminister školstva za Ficovej vlády Juraj Draxler sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pustil do kritiky takmer celej vlády Igora Matoviča. Dôvodov na to má viacero. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021