České médiá: Čaputová chce vyrábať vakcíny na Slovensku a moderátor rádia dostal zákaz vysielania kvôli statusu
11 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Začiatkom týždňa fanúšikov  stanice Rádia FM šokovala správa o tom, že moderátor relácie Rudolf Rus dostal od vedenia zákaz vysielania na mesiac kvôli statusu na Facebooku, píše portál Sputnik. Tiež informoval o vyhlásení prezidentky Zuzany Čaputovej, že by bola rada, keby sa vakcíny proti Covid-19 začali vyrábať aj na Slovensku.


Status, ktorý RTVS ako prevádzkovateľ Rádia FM označila za jednoznačne nevhodný, bol navyše zverejnený Rusom na oficiálnej stránke programu. A čo v ňom vlastne napísal?

"Antichrist Superstar Marilyn Manson nie je obyčajný chlapík, nie je ani empatický, ani citlivý, ani milujúci a bezproblémový partner. Spolužitie s ním je naopak extrémne náročné a vyčerpávajúce. Bože môj, čo šokujúceho sa ešte v roku 2021 dozvieme?!" uviedol Rudolf Rus.

Vedenie rozhlasu však vyhodnotilo ako úplne neprijateľné skôr to, že sa Rus následne zapojil do diskusie v komentároch pod statusom, kde vraj oveľa otvorenejšie dal najavo, že sa Mansona zastáva a zľahčuje domáce násilie.

České médiá: Danko ďakuje Matovičovi za otvorený prístup k ruskej vakcíne
Slovenská národná strana (SNS) na Facebooku informovala, že Slovensko urobilo veľký krok vpred, pokiaľ ide o vakcíny proti Covid-19, keďže sa začali rokovania s Ruskom o dodávke jej vakcín Sputnik V, píše český portál Sputnik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Prezidentka Zuzana Čaputová je presvedčená, že začatie výroby vakcíny na území republiky je strategickým cieľom pre Slovensko. Pre dosiahnutie vakcinačnej sebestačnosti sa Čaputová chce s prosbou o pomoc obrátiť na Európsku úniu.

Prezidentka dúfa, že Brusel dokáže pomôcť Slovensku využitím dostupných výrobných kapacít.

U desiatok ľudí sa po podaní vakcíny proti Covid-19 vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi
U najmenej 36 ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna v USA, sa podľa správ vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi. Jeden pacient zomrel a lekári nemôžu vylúčiť, že za tým nestojí vakcína, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár