Belousovová: Ivermektín má smolu, že je lacný
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Anna Belousovová ostro kritizuje stratégiu ministerstva zdravotníctva a predstaviteľov Slovenskej lekárnickej komory, ktorí sa bránia použitiu ivermektínu  na liečenie chorých na Covid -19. "Naozaj nechápem, prečo sa minister zdravotníctva Krajči tak snaží aj spochybňovať ivermektín v situácii, keď je Slovensko druhé najhoršie v počte zomretých na svete," píše v statuse na FB.


Belousovová cituje odborníka Doc. MUDr. Jozefa Firmenta PhD., hlavného odborníka MZ SR pre anestéziológiu a intenzívnu medicínu: "Široké použitie ivermektínu viedlo k významnému zníženiu prípadov rozvinutého ochorenia a úmrtnosti, ktoré sa v regiónoch, kde sa používa, blížili až k predpandemickým úrovniam. Ako ukazujú výsledky v týchto štúdiách, ivermektín by mohol byť dôležitou a možno život zachraňujúcou súčasťou liečebnej stratégie pri dosahovaní získania kontroly nad pandémiou."


https://lekarskenoviny.sk/.../hlavny-odbornik-o-pouziti.../


O čo tu ide? pýta sa expolitička. "Ľudia budú kapať, minister zdravotníctva bude ďalej mykať plecami a hlúpo sa usmievať a biznis s testami bude ďalej kvitnúť. Okrem trnavskej firmičky si z neho uchmatnú aj podnikatelia s mobilnými odbernými miestami. Ivermektín má skrátka tú smolu , že je lacný," konštatuje.


"Minister Krajči so svojím typickým debilným úsmevom na tvári povie , že:" robíme ,čo môžeme". Pritom robí naozaj všetko, čo môže, aby sa u nás nepoužívala liečba ivermektínom," zdôrazňuje Belousovová.