Výrobca Kalašnikova predstavil inteligentnú brokovnicu, ktorá vytvorí videozáznam zo streľby (VIDEO)
10 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Vďaka digitálnym chladničkám a autám pripojeným k internetu sú spotrebiče čoraz inteligentnejšie. Vďaka ruskému výrobcovi zbraní nie je výnimkou ani nová brokovnica, informuje portál RT.


Dmitrij Tarasov, generálny riaditeľ spoločnosti Kalašnikov, ktorá je známa tým, že priniesla svetu útočnú pušku AK-47, v utorok oznámil novú strelnú zbraň.

Tarasov označil inteligentnú zbraň MP-155 Ultima za „dômyselnú zbraň“, ktorá môže osloviť širšie spektrum publika ako tradičné strelné zbrane. Obsahuje procesor, ktorý je možné použiť na synchronizáciu s počítadlom striel, ktorý povie, koľko ostáva nábojov. Zbraň má aj kompas a dokonca aj videozáznam, aby používateľ mohol zdieľať svoje obľúbené výstrely s priateľmi a používateľmi sociálnych sietí.



Podľa Tarasova je dizajn inšpirovaný generáciou ľudí, ktorí sú zvyknutí žiť pred obrazovkou. „Úlohou je prilákať tú časť publika, ktorá sa narodila s vychytávkami a nevie si bez nich predstaviť samého seba,“ uviedol. "Klasické poľovníctvo je dnes čoraz vzácnejšie, dokonca neobvyklé. Preto by som bol rád, keby sa zapojili aj ľudia z novších generácii,“ dodal.

Táto dômyselná zbraň môže byť vaša za cenu špičkového smartfónu. Potenciálni kybernetickí lovci si budú môcť vyzdvihnúť verziu len za zhruba 100 000 rubľov (1 080 eur).

Rozzúrení Briti protestujú proti plánu zakázať alkohol v krčmách
Najnovšie správy naznačujú, že britská vláda uvažuje o zákaze predaja alkoholu v krčmách, ktoré by sa mali čoskoro začať otvárať, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Marek Molnár