Už s tým začína aj Sulík: Hrozia kontroly na hraniciach a domáca aj štátna karanténa
10 | 02 | 2021 I editor01hd
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pred rokovaním vlády vyhlásil, že v súvislosti s rozšírením britskej a juhoafrickej mutácie Covid-19 je potrebné zaviesť kontroly testov na hraniciach a zvážiť zavedenie karantény, informuje TASR.

"Mali by sme nájsť rozumný vykonateľný režim kontroly testov na hraniciach," povedal Sulík. Myslí si, že voľnejší režim na hraniciach sa podpísal pod šírenie druhej vlny pandémie i britskej mutácie. Slovensko by malo naďalej pracovať na sfunkčnení mobilnej aplikácie na monitoring dodržiavania domácej karantény. "Nemôžeme sa zmieriť s tým, že ju nemáme, jednoducho ju musíme mať," dodal.

Minister hospodárstva však zašiel ešte ďalej. Podľa neho je v hre aj štátny karanténa. "To, čo si myslím, že treba spraviť, je domáca karanténa. Nerozumiem, že dodnes nemáme funkčnú aplikáciu na nejakú e-karanténu, ktorá by kontrolovala, či ten, kto má byť v karanténe, sa naozaj nachádza vo svojom obydlí. Pre tých, ktorých by nedodržiavali domácu karanténu, by mala byť štátna," vyhlásil Sulík.

Belousovová: „V Rakúsku predpisujú Ivermectin a o čo ide našej vláde? O genocídu národa?“
Anna Belousovová je už naozaj nahnevaná. V Rakúsku predpisujú obdobu Ivermenctinu a zachraňujú životy. Naša vláda stále otáľa a hľadá výhovorky, prečo liek, ktorý dokázateľne pomáha, nepredpisovať. „Deväť z desiatich na pľúcnej ventilácii u nás... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Petra Demková


V súvislosti s kontrolou na hraniciach si minister financií Eduard Heger (OĽANO) nechá poradiť od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). "Nie je to jednoduchá vec, ale musíme urobiť všetko, aby sme ochránili zdravie občanov," povedal.

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) po utorkovom zhodnotení epidemiologickej situácie avizoval, že na stredajšom rokovaní vlády bude témou i kontrola a sprísnenie opatrení na hraniciach ako súčasť opatrení. Krajčí tvrdí, že sa situácia na Slovensku mierne zhoršila.

Kto musí ešte zomrieť aby ste sa zobudili? Nehanbíte sa? Pýta sa Matoviča doktorka Tašárová
Zatiaľ u nás neodporúčaná liečba koronavírusu za pomoci lieku Ivermectin stále vyvoláva vášne a diskusie aj medzi odborníkmi. Lekárka Michaela Tašárová sa pre schválenie a používanie tohto lieku dokonca rozhodla napísať premiérovi... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik