Tomáš o koalícii: Podrážajú si nohy a hryzú sa ako psy
10 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.






Opozičný  poslanec Erik Tomáš charakterizuje súčasnú neveselú situáciu vo vládnej koalícii. "Koaliční partneri sa k sebe správajú ako najväčší nepriatelia. Navzájom si podrážajú nohy a doslova sa hryzú ako také psy," napísal v statuse na FB.




Tomáš pripomína bonmot expremiéra Mečiara, ktorý slovo nepriateľ stupňoval takto : nepriateľ - väčší nepriateľ - koaličný partner. "Situácia v súčasnej vládnej štvorke mu dáva za pravdu," konštatuje opozičný poslanec.






Matovič nazval Sulíka idiotom, pripomína Tomáš,  a obvinil ho zo zodpovednosti za tisícky obetí koronavírusu. Sulík to Matovičovi vrátil a vyhlásil, že premiér je pomstychtivý človek, ktorý nevie žiť bez konfliktov.




Keď si Remišová dovolila kritizovať plošné testovanie, pokračuje poslanec, Matovič ju rovno vyhadzoval z budovy úradu vlády. A aby toho nebolo málo, tak vicepremiérke naložila Ďuriš Nicholsonová, ktorá ju obvinila z toho, že Slovensko prišlo o jednu miliardu eur z eurofondov. Sme rodina nechcelo zostať bokom a v bičovaní Remišovej pomohol minister Krajniak.




"Koaličný kruh plný klamstiev, osočovania a invektív sa uzavrel. A čo z toho má občan ? Len oči pre plač a pocit absolútnej frustrácie. Krajina je v takom chaose, že už o našej neschopnej vláde informujú aj v zahraničí, uzatvára,"  E.Tomáš.