"Ak vám Sociálna poisťovňa neschváli pandemickú OČR, môžete urobiť toto," radí Krajniak
10 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) po rokovaní vládneho kabinetu uviedol, že Sociálna poisťovňa potrebuje pre vyplatenie pandemickej OČR rozhodnutie oprávneného subjektu, ktorý zatvorí danú školu, informuje Nový Čas.





"Môže to byť tiež regionálny úrad verejného zdravotníctva, môže to byť aj zriaďovateľ, ak sa rozhodne školu (pre pandémiu) neotvoriť," vysvetlil Krajniak s tým, že občania by sa mali poradiť s riaditeľom pobočky poisťovne. "Odporúčal by som preto na okresnej úrovni pred vydaním rozhodnutia, aby tí, ktorí ho chcú vydať, sa poradili s riaditeľom pobočky SP, ako naformulovať rozhodnutie tak, aby bolo čo najmenej rodičov postihnutých týmto rozhodnutím," dodal.

Sociálna poisťovňa podľa jeho slov nevie riešiť individuálne situácie rodičov. "Ona musí postupovať na základe rozhodnutia. Na to, aby mohla schváliť oprávnenosť pandemickej OČR potrebuje rozhodnutie nejakého orgánu, ktorý potvrdí to, že škola je zatvorená," zdôraznil minister.

"V prípade, ak by z nejakého dôvodu nemal nárok na SOS dotáciu, môže žiadať o tzv. humanitárnu dotáciu na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny," uzavrel.

Primátor z Moldavy odkazuje Krajniakovi: Svojich zamestnancov pošlem na home office vtedy, ak vy pošlete svojich
Primátor mesta Moldava nad Bodvou Slavomír Borovský vyjadril svoje prekvapenie nad tým, že po ukončení videokonferencie s Úniou miest Slovenska prišla kontrola z ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny za účelom skontrolovať dodržiavanie... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Gabriel Matta