Táto vláda je neprofesionálna, chaotická, skorumpovaná a kradne, tvrdí Robert Fico
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predseda Smer-SD tvrdí, že zvolením Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora u nás pokračuje likvidácia právneho štátu. A práve to si, podľa neho, všíma celý svet.


Index stavu demokracie vo svete za rok 2020 podľa časopisu The Economist je pre Slovensko veľmi zlý. Predseda Smeru Robert Fico poukazuje na to, že podľa indexu sa Slovensko v stave demokracie prepadlo o päť priečok, čo je pre neho strašná správa, informuje portál slovensko.hnonline.sk.
Likvidáciu právneho štátu na Slovensku si všíma celý svet

Strana Smer-SR podľa jej predsedu nikdy neprijala žiadne opatrenia, ktoré by išli proti právnemu štátu alebo demokracii. „Likvidácia právneho štátu neprebieha len tak, že my ju komentujeme na našich tlačových konferenciách, ale prebieha tak, že si ju všíma celý svet,“ konštatuje Robert Fico a poukazuje na spomínaný index. „Index hovorí pre Slovensko strašnú správu. Za vlády Igora Matoviča sme v priebehu jedného roka klesli o päť priečok zo 42. na 47. miesto,“ dodal šéf Smeru-SD. Najhoršie sme podľa neho obstáli v rebríčku fungovania vlády, lebo práve vláda Igora Matoviča ohrozuje slobodu.

„Pretože je zrejmé, že táto vláda nefunguje, je neprofesionálna, je zbláznená, je chaotická, skorumpovaná a kradne,“ hovorí Robert Fico a naznačuje, že likvidáciu demokracie a právneho štátu vidí vo voľbe Daniela Lipšica. Predseda Smeru-SD má strach, či úrad špeciálneho prokurátora bude fungovať, samotného Lipšica sa ale „nebojí“, hoci je nominantom OĽaNO. „Celý jeho politický život je založený na nenávisti k súčasnej opozícii,“ tvrdí Fico a pridáva, že do funkcie bol volený len koalíciou.

Fico: Matovičova vláda má jediný bod programu - kriminalizovať opozíciu
01 | 02 | 2021 | editor01hd

Lipšic si intímne písal so Zsuzsovou a zastupuje vraha Ernesta Valka

Robert Fico poukázal tiež na to, že Lipšic je vo výkone trestu, že intímne komunikoval s obžalovanou v kauze Kuciak Alenou Zsuzsovou, a tiež že je právny zástupca Penty. ​„Previerku Prísne tajné získal cez ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, ktorý je podozrivý v kauze Gorila,“ tvrdí o novom špeciálnom prokurátorovi Robert Fico, ktorý je, podľa neho, advokátom Igora Matoviča, exprezidenta Andreja Kisku a tiež vraha Ernesta Valka. „Jeho úlohou bude chrániť premiéra a pokračovať v represáliách proti opozícii,“ dodáva šéf Smeru-SD, ktorý vidí zmysel v referende o predčasných voľbách.

Fico o Lipšicovi: Lepšieho inkvizítora proti opozícii by koalícia hľadala ťažko
Daniel Lipšic je pre Smer neprijateľným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý si cez ministra Milana Krajniaka protizákonne vybavil previerku na stupeň prísne tajné. Robert Fico to povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.