Spor v koalícii pokračuje: Remišová žiada od Ďuriš Nicholsonovej ospravedlnenie
09 | 02 | 2021 I Michal Filek

Spor Veroniky Remišovej s Luciou Ďuriš Nicholsonovou neutícha. Najnovšie žiada vicepremiérka do europoslankyne ospravedlnenie za výrok o tom, že Slovensko nenávratne prišlo o miliardu eur z eurofondov. Považuje ho za zavádzajúci. EK dnes dokonca avizovala, že žiadne takého prepadnutie peňazí zo strany SR neeviduje. Informuje o tom portál sme.sk. 


"Nikdy som si nemyslela, že budem musieť vyvracať tvrdenia koaličného partnera," hovorí Remišová pre sme.sk s tým, že útoky v koalícii trvajú už niekoľko mesiacov.

Koaliční poslanci vraj budú dokonca žiadať, aby Ďuriš Nicholsonová osobne vysvetlila svoje tvrdenia.



"Pripomenula som si svoje opozičné obdobie, keď som takto musela reagovať na Smer," vyhlásila šéfka koaličnej Za ľudí v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

"Ďuriš Nicholsonová sa pustila do nesmierne komplikovanej témy, ktorej nerozumie," tvrdí ministerka.

Ak by, podľa Remišovej, Slovensko prišlo o miliardu eur počas jedného roka, vláda by musela odstúpiť. Naopak, Európska komisia dnes mala potvrdiť, že neeviduje žiadne prepadnutie peňazí.

 

"Každý mesiac koalícia svojou neschopnosťou pripraví Slovensko o dvesto miliónov eur" - vypočítal Raši
"Koalícia obrala Slovensko o dve miliardy eur" - natvrdo oznamuje Richard Raši Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Peniaze z eurofondov prepadli v rokoch 2017, 2018. "V roku 2020 sme mali historický úspech," vysvetľuje, že v minulom roku peniaze neprepadli. "Koniec roku 2020, nula eur." Ak sa stane, že peniaze prepadnú, vrátia sa do rozpočtu únie, informuje sme.sk.



Za Duriš Nicholsonovú sa mal už v pondelok podľa Aktualít ospravedlniť Richard Sulík. O probléme mali hovoriť aj na koaličnej rade v pondelok večer.

V prípade, že sa potvrdia jej chybné informácie, má Sulík žiadať od Ďuriš Nicholsonovej aj verejné ospravedlnenie, píšu Aktuality. Informáciu potvrdila aj samotná Remišová. Sme.sk píše, že Richard Sulík jej potvrdil, že o tlačovej konferencii Duriš Nicholsonovej dopredu nevedel.




Líderka Za ľudí v sme.sk hovorí, že je to chyba jednotlivých ministrov, že balík peňazí nebol prerozdelený. Do roku 2023 poslanci podľa Remišovej prisľúbili, že žiadne peniaze z eurofondov neprepadnú.

Europoslnakyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová a Jana Bittó Cigániková v pondelok uviedli, že Slovensko prišlo z eurofondov nenávratne o miliardu eur, pretože do konca roku 2020 nezabezpečilo v Európskom fonde regionálneho rozvoja jej realokáciu.

 

Blaha: Keby bola hmotná zodpovednosť politikov, koľko by trvalo Veronike kým našetrí tú miliardu?
Problém v koalícii ohľadom „stratenej“ jednej miliardy eur z eurofondov, za čo môže údajne vicepremiéra Veronika Remišová, rozoberá vo svojom statuse aj Ľuboš Blaha. A vôbec nie v rukavičkách. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik