Primátor Galanty ďalšie plošné testovanie odmieta. "Sme úplne vyčerpaní," priznáva Peter Paška
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Neustále testovanie obyvateľov vyčerpáva nielen zdravotníkov, ale aj ľudí zo samospráv. Za všetkých svoj odpor k ďalšiemu testovaniu vyjadril vo videu primátor Galanty Peter Paška.  


Slovákov už neustále testovanie rozčuľuje hoci chápu, že sčasti, a najmä lokálne, je aj potrebné. S celoplošným testovaním už dlhodobo nesúhlasí ani Peter Paška, primátor Galanty, ktorá sa dostala do najhoršej, teda čiernej zóny. Svoju nevôľu s celoplošným testovaním vyjadril vo videu, ktoré umiestnil na sociálnu sieť.
Nech sa testuje tam, kde sa testovať má a nech sa trasujú kontakty

„Opakovane som počul, že moje výhrady k testovaniu sú politikou a politikárčením, no nie je tomu tak. Moje výhrady k plošnému testovaniu sú čisto vecného charakteru, pretože sme už naozaj mimoriadne vyčerpaní, a to hovorím za všetkých primátorov či starostov, a aj ich tímy,“ začína svoje video Paška, ktorý navyše nepostrehol, že by odborníci odporúčali pri šírení britskej mutácie zgrupovanie sa ľudí na celoplošné testovanie. „Stále znova a znova budem opakovať, že nech sa testuje tam, kde sa testovať má. Nech sa trasujú kontakty, nech sa dbá na dodržiavanie karanténnych opatrení a keďže chceme zachovať priemysel, nech sa testuje vo firmách. A keď sa bude nastupovať do škôl, nech sa testuje pred nástupom do škôl,“ dodáva Paška.



Okres Galanta sa prepracoval do čiernej zóny, takže budú preň platiť sprísnené opatrenia. Primátor, podľa jeho slov, požiadal šéfku RÚVZ, aby zväčšila plochu v obchodoch na jedného zákazníka z 15 na 25 m2. „To bude reálne znamenať, že v obchodoch bude menej zákazníkov, čo považujem za veľmi dôležité,“ hovorí v závere primátor Galanty a prosí ľudí aby boli zodpovední, dodržiavali opatrenia, nosili rúška, dodržiavali odstupy a dezinfikovali aj spoločné priestory v domoch.

Primátor Galanty Paška: Testovanie nie je liečenie. Aj o našom okrese zverejnili nepresné čísla
27 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová