Blaha: Keby bola hmotná zodpovednosť politikov, koľko by trvalo Veronike kým našetrí tú miliardu?
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Problém v koalícii ohľadom „stratenej“ jednej miliardy eur z eurofondov, za čo môže údajne vicepremiéra Veronika Remišová, rozoberá vo svojom statuse aj Ľuboš Blaha. A vôbec nie v rukavičkách.


Poslanec Národnej rady za Smer-SD je stálym kritikom koalície, takže súčasný škandál s eurofondami mu doslova nahral na smeč. Ľuboš Blaha si ministerku Remišovú vo svojom statuse, ktorý zverejnil aj na sociálnej sieti, doslova vychutnal, pretože, ako priznal hneď v úvode, z toho celého sa mu až krúti hlava.
Za posledné dve kolá si koalícia pri hádkach vykričala vyhodených 2,1 miliardy eur

Milan Krajniak podľa Blahu potvrdil, že na to Remišovú upozorňoval. Panuje široká zhoda, že Slovensko prišlo o miliardu, lebo Remišová je vraj neschopná. „Dovoľte, aby sme sa ohradili - všetci predsa vieme, že Remišová je mimoriadne schopná bábkoherečka a jej diplomová práca o Popoluške ju priam predurčuje k tomu, aby rozdeľovala eurofondy - jeden oriešok sem, druhý tam, tretí „jsou svatební“, zosmiešňuje vicepremiérku poslanec za Smer-SD, ktorý zároveň pripomína, že za túto miliardu mohli mať seniori trináste dôchodky, deti obedy zadarmo a ešte by štát mohol za zvyšné stovky miliónov postaviť zhruba osem nemocníc. Podľa Blahu vo vláde akoby sa rozbehla súťaž o to, kto vyšmarí oknom väčšiu sumu. „Igor Matovič obvinil Richarda Sulíka, že môže za jednu miliardu, teraz Nicholsonová Remišovú, že môže za ďalšiu jednu miliardu, Sulík Matovičovo testovanie označil za vyhodené peniaze, čiže stovka miliónov,“ píše smerácky poslanec.



„Len za posledné dve kolá koaličných hádok sme narátali 2,1 miliardy - za toto by dokázali plne kompenzovať reštaurácie, živnostníkov aj robotníkov niekoľko rokov, plus by postavili tucet nemocníc a postarali sa o seniorov,“ komentuje Blaha, podľa ktorej vlastní koaličníci Remišovej nakladajú malej Dore. „Niežeby jej niekomu bolo ľúto, ale tu sa krásne ukazuje, akí sú falošní a pokryteckí,“ dodáva s tým, že takto hlúpo koalície nefungujú nikde na svete a držať ústa pri takýchto tých „stratených“ miliardách nie je koaličná zdvorilosť, ale zločin! „Všetci tí, ktorí prichádzajú o živobytie kvôli tomu, že štát im v kríze nepomáha, všetci tí ľudia, ktorí sa ocitli na dlažbe a nemajú ako živiť svoje rodiny - všetci tí sa môžu ísť poďakovať Remišovej, Matovičovi a Sulíkovi. Ja len, že niekto tu hovoril čosi o hmotnej zodpovednosti politikov. Nevolal sa Igor? Povedzte, koľko bude trvať Veronike, kým našetrí miliardu?“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

"Na Slovensku máme vládu, ktorá je ako vystrihnutá z blázinca," píše Ľuboš Blaha
"V susednom Rakúsku otvárajú obchody, u nás nič. V pravidlách, kedy Dobby môže vychádzať von, sa už nevyzná ani Albus Dumbledore. Nevedia, kde sa otvárajú školy, nevedia, kedy potrebujete modré lajstro, nevedia nič. Vláda, ako vystrihnutá z... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík