Nový policajný prezident o Lučanskom, aj Jankovskej. "Vnímam to ako obyčajné ľudské zlyhanie"
08 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"O oficiálnej verzii som nikdy nepochyboval a nikdy som sa ani nestretol s akoukoľvek dôveryhodnou informáciou, ktorá by spochybňovala verziu samovraždy." Hovorí nový policajný prezident Peter Kovařík.


"Milan Lučanský bol typ operatívca, ktorý sa nebál ísť do rizika a vedel priniesť cennú informáciu. V boji s organizovaným zločinom nepochybne odviedol kus roboty a tu asi nie je čo spochybňovať. Ľudsky sme vychádzali bez problémov a povedal by som, že ten vzťah bol partnerský." Povedal okrem iného v rozhovore pre 1pluska.sk Kovařík.

K obvineniam na adresu dnes už mŕtveho Lučanského policajný prezident povedal: "Musím priznať, že ma to šokovalo. Operatíva je vždy tak trochu rizikový podnik. Pri komunikácii s podsvetím či s informátormi idú operatívci často na hranu zákona. A mnoho ráz si tam vytvoria nejaké väzby či dokonca vzťahy. Potom je pomyselné pokĺznutie sa alebo, ak chcete prepadnutie za neprekročiteľnú čiaru reálne a skutočne sa to môže stať. Vnímam to ako ľudské zlyhanie a je mi to ľúto aj vo vzťahu k tomu, že on sedel v tejto kancelárii predo mnou."

Vládny poslanec Pročko ku zvoleniu Kovaříka za šéfa polície: „Normálne mi je zle!“
Poslanec hnutia OĽaNO Jozef Pročko vo štvrtok na sociálnej sieti neskrýval rozčarovanie z toho, že novým prezidentom Policajného zboru sa stal Peter Kovařík. Pročkovi prekáža najmä to, že Kovařík pôsobil na vysokých funkciách v PZ aj za bývalých... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


K pokusu o samovraždu Moniky Jankovskej policajný prezident Kovařík citovanému portálu vysvetlil nasledovné: "Netrúfam si odhadovať psychický stav pani Jankovskej, ale myslím si, že je možné, že človeka, ktorému sa nedarí dopracovať k želanému výsledku, môže takáto situácia dohnať do zúfalstva. To, čo hovorím, však vnímajme iba v rovine úvah, nemám žiadne konkrétne informácie o danom prípade....Ak by som mal teoretizovať, viem si predstaviť situáciu, že ak dostala každý deň jednu tabletku, teoreticky si ich mohla odkladať a následne zjesť naraz."

Na otázku portálu 1pluska.sk ku kontrolám protipandemických opatrení zo strany polície Peter Kovařík reagoval: "Najčastejšie riešime rúška. Tu sa v drvivej väčšine prípadov bavíme o pokutách vo výške 10, možno 20 eur. Najnebezpečnejšie je porušovanie karanténnych opatrení u infikovaných osôb a tu už do úvahy prichádza aj trestné konanie pre úmyselné šírenie nákazlivej choroby. Nehovoríme teda o pokute, ale o trestnom čine a v čase núdzového stavu prichádza do hry aj trest odňatia slobody až na osem rokov."

Kolíková porušila zákon, keď vyzradila identitu strážcov z Prešova. Budú Žilinka a Kovařik konať?
Ministerstvo spravodlivosti pred niekoľkými dňami na stránke ministerstva poskytlo verejnosti dokumenty k udalostiam, ktoré sa stali v súvislosti s úmrtím generála Lučanského. Zarážajúce je a všimli si to viacerí diskutujúci na internete, že... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Petra Demková