Mikrobiologička o vakcinácii: Očkovať sa nenechám, nemusí to fungovať!
08 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Mikrobiologička Soňa Peková sa preslávila svojimi kontroverznými názormi, ktoré od začiatku pandémie koronavírusu nijako výrazne nezmenila. V minulosti tvrdila, že vírus je umelo vytvorený, aby infikoval ľudí, a teraz sa rozhovorila o očkovaní, píše portál Šíp.


Vakcína podľa nej nemusí fungovať. Bola vyvíjaná proti niečomu, čo už neexistuje. Peková sa očkovať rozhodne nenechá. "Domnievam sa, že vakcína nemusí fungovať. Bola vyvíjaná proti čomusi, čo sa tu už nevyskytuje. Niekto síce tvrdí, že jeho vakcína bude fungovať aj na ten britský kmeň, ale ja si o tom dovolím pochybovať," povedala Peková v rozhovore pre Reflex.

"A to predovšetkým na základe toho, koľko významných mutácií tento britský kmeň nesie a ako veľká heterogenita (sekvenčná rôznorodosť) medzi kmeňmi existuje. Vakcíny, ktoré už existujú, môžu mať problém s kmeňmi, ktoré tu aktuálne cirkulujú," vysvetlila.

COVID-19 do Vianoc naozaj zmizne, výrazne zoslabol, je tu šialenstvo, tvrdí česká virologička
Molekulárna genetička a virologička Soňa Peková si myslí, že sa potvrdzuje, že Covid nie je z prírody. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V medicíne podľa slov Pekovej nie sú dostatočné skúsenosti na správnu výrobu vakcinácie. "Nebála by som sa toľko okamžitých efektov, ale tých, ktoré môžu nastať za päť až desať rokov. Ak má niekto tridsať, môže to byť riziko. Ja sa očkovať nenechám," tvrdí razantne mikrobiologička. "Moje posolstvo sa od jari nezmenilo: Nájdite tú jaskyňu, z ktorej to vylieta, zatvorte ju, zatvorte jej zamestnancov i jej manažment. Mne nikto nevyhovorí, že tá mrcha či mrchy nie sú nejako umelo modifikované," domnieva sa Peková.

"Mnohí hovoria, že sa máme pripraviť na ďalšie pandémie. Panebože, v žiadnom prípade. Toto sa nesmie stať precedensom," varuje.

O podľa nej umelo vytvorenom víruse hovorila už niekoľko mesiacov späť. "Domnievam sa, že ide o umelo vytvorený vírus. Vírus sa chová divne, nevyvíja dobrú imunitu, sú známe prípady reinfekcie. Má veľa charakteristík, ktoré sme doteraz v prírode nevideli," objasnila Peková pre Radiožurnál.

"Buďme skrátka ostražití, naďalej testujme a objektivizujme, čo sa presne v danú chvíľu deje," zdôrazňuje Peková, ktorá inú radu v rukáve nemá. Hoci si predtým myslela, že vírus je preč, neskôr sama pochopila, že to tak nie je. "Ak druhá alebo tretia vlna vznikla z tej prvej, tak by sme tie mutácie, ktoré vírus v priebehu času nabral, videli aj vo vírusoch druhej a tretej vlny. Lenže to tak nie je. Odkiaľ sa vzali, netuším" podotkla Peková, ktorá sa svoje názory nebojí hovoriť nahlas.

Na Gibraltári nezomreli desiatky ľudí v súvislosti s vakcínou proti covidu
Stovky užívateľov Facebooku zdieľali správu o tom, že na Gibraltári zomrelo počas desiatich dní 53 ľudí po podaní vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Podľa predstaviteľov tejto britskej enklávy však k žiadnemu z úmrtí nedošlo v dôsledku vakcinácie.... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | tasr