Kto musí ešte zomrieť aby ste sa zobudili? Nehanbíte sa? Pýta sa Matoviča doktorka Tašárová
08 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zatiaľ u nás neodporúčaná liečba koronavírusu za pomoci lieku Ivermectin stále vyvoláva vášne a diskusie aj medzi odborníkmi. Lekárka Michaela Tašárová sa pre schválenie a používanie tohto lieku dokonca rozhodla napísať premiérovi list.


Lekárka Michaela Tašárová, ktorá pracuje na oddelení Klinickej mikrobiológie a centrálnej sterilizácie v Kysuckej nemocnici v Čadci píše Matovičovi, ale aj Remišovej a Sulíkovi pre COVID-19-19 a liek Ivermectin: „Kto musí zomrieť, aby ste sa zobudili???“ Minister Krajčí podľa nej síce sľúbil Ivermectin na liečbu COVID-19, no do lekární sa napokon, zdá sa, vôbec ani nedostane, píše portál parlamentnelisty.sk.
Na Slovensku hynú bez pomoci po tisícoch ľudia a vláda sa tvári, že ju ich liečba nezaujíma

Nemocnice sú stále plné pacientov chorých na koronavírus, ale štát sľúbený liek, ktorý mal byť na predpis, pre lekárne nezabezpečil. Ivermectin je síce podľa svetových štúdií pri včasnej liečbe účinný liek, slovenskí pacienti ho stále nemajú šancu dostať. Doktorka Michaela Tašárová sa preto obrátila na premiéra Matoviča, ale aj jeho vicepremiérov Richarda Sulíka a Veroniku Remišovú s naliehavou výzvou, aby Ivermectin vláda prestala konfiškovať a lacný liek na liečbu covidu, slovenským lekárom, ktorí ho pre liečbu svojich pacientov, kolegov a rodín, objednala zo zahraničia.

„Na Slovensku hynú bez pomoci po tisícoch ľudia a Vy a Vaša vláda sa tvárite, akoby ochrana životov občanov Slovenskej republiky nebola Vaša absolútne najdôležitejšia ústavná povinnosť vlády,“ píše v úvode lekárka a vzápätí cituje z vyjadrenia ministerstva zdravotníctva: “V prípade dovozu liekov na územie Slovenska colné orgány kontaktujú Štátny ústav pre kontrolu liečiv so žiadosťou o vydanie stanoviska. V posledných týždňoch Štátny ústav riešil neobvykle vysoké množstvo zásielok, ktoré obsahovali lieky s účinnou látkou Ivermectin a boli dovážané fyzickými osobami pre vlastnú potrebu. Pri takýchto liekoch, ktoré sú neznámeho pôvodu, Štátny ústav nemôže zaručiť kvalitu, účinnosť a bezpečnosť. Tieto zásielky sú následne zadržané a lieky sa k dovozcovi, fyzickej osobe, nedostanú.”

Baránek: "Prečo neliečime Ivermectinom? Za zbytočné úmrtia sa musí niekto zodpovedať!"
Testovanie a lieky, ktoré môžu zachrániť ľudské životy nakazených na Covid je na Slovensku pálčivou témou už niekoľko dní. Svoj názor na ňu má aj politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pravdy, že liek Ivermectin je v liečbe COVID-19účinný sa vláda bojí ako čert svätenej vody

„Ach, odrazu koľká starostlivosť o ľudí???!!! Takže Vy a Vaša vláda nemôžete zaručiť kvalitu, účinnosť a bezpečnosť takýchto liekov….hm….ale kvalitu, účinnosť a bezpečnosť cigariet – ÁNO….polepíte krabičky odpudzujúcimi obrázkami a varovnými textami, ale necháte na úplne slobodnom rozhodnutí ľudí, či si ich kúpia alebo nie…na toto sú, podľa Vás, ľudia na Slovensku dostatočne inteligentní, aby sa rozhodli, či si voľne dostupné cigarety kúpia a zničia si nimi pľúca, zabezpečia celé spektrum nádorových ochorení….to všetko s Vaším požehnaním a s Vaším konštatovaním…my sme Vás varovali, vy ste sa tak rozhodli….a máme tu vakcínu, narýchlo zbúchanú na kolene, ktorá nemá dostatok štúdií nato, aby sa skutočne vedelo, či je bezpečná…výrobcovia si s kľudným svedomím presadili, že nenesú absolútne žiadnu zodpovednosť za možné nežiadúce účinky…a Vy ju s kľudným svedomím, bez mihnutia oka schválite a ponúkate ľudom….veď je to dobrovoľné, vy sa zodpovedne rozhodnite!!!!“ píše rozhorčená doktorka Tašárová, ktorá vzápätí poukazuje na neúčinný liek Remdesivir a účinný Ivermectin.

Lekár Török: Ivermectin na sebe úspešne vyskúšali aj slovenskí lekári s ochorením Covid-19
05 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


„Prečo v prípade Ivermectinu neumožníte ľuďom, nech si ho zadovážia? Čo môžete stratiť? Alebo sa ukáže pravda…ukáže sa, že ten liek je veľmi účinný a bezpečný, a podľa môjho názoru sa tohoto bojíte ako čert svätenej vody…ľudia prídu na to, že ste ich celú dobu klamali, že ste zbytočne vyhadzovali peniaze na testovanie a Redemdesivir, klesne záujem o očkovanie a ten prúd peňazí sa zastaví….máte obrovský strach….,“ pokračuje v kritickom tóne lekárka. „Vám ešte nikto z blízkych neumrel na COVID, však? Ešte ste nevideli svojho milovaného blízkeho dusiť sa? Aj vtedy by ste riešili, či je Ivermectin registrovaný alebo nie? KTO MUSÍ ZOMRIEŤ, ABY STE SA ZOBUDILI???????“ pýta sa vo svojom  liste kompetentných vo vláde Tašárová, podľa ktorej ich vôbec nezaujíma, že ľudia zbytočne zomierajú. Ani ďalšie lekárkine otázky sa ale Matovičovi, Sulíkovi a Remišovej čítať ľahko nebudú.  „ Koľko peňazí vám zaplatili, aby ste zo seba pred ľuďmi urobili takýchto bohapustých bláznov???!!! Nehanbíte sa ani trošku??? Čo ste ochotní a ka koľko??!!!!“ Lekárka Tašárová vzhľadom na naliehavosť a tragickosť situácie na konci listu vyzýva kompetentných na okamžité udelenie výnimky zo zákona a uvoľnenie zadržaného Ivermectinu na colniciach na vlastnú zodpovednosť tých, ktorí si ho objednali.

Taraba: Ľudia chcú Ivermectin, odborníci ho schvaľujú, ale vláda je hluchá
Nezaradený poslanec Tomáš Taraba tvrdí, že v boji s Covid-19 je veľmi účinným liekom prípravok Ivermectin, ktorý stojí 80 centov. Za to, že sa u nás nepodáva, viní vládu. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.