Hlúposť v diplomacii neospravedlňuje - Matovičovo "žartovanie" zasiahlo Macrona mimoriadne citlivo
08 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Domáce kaderníctvo predsedu slovenskej vlády je témou dní a zdá sa, nekonečnou. Môže mať aj vážne zahraničnopolitické dôsledky. Predstavte si, že prezident Francúzska príde do Bratislavy a na prijatí u predsedu vlády začne žoviálne na nádvorí úradu pred novinármi žartovať o účtovníctve na povale.


"Keď politici idú na zahraničnú návštevu, mali by sa na to pripraviť, pretože narobia hanbu nie sebe, ale nášmu štátu." Pripomína poslanec NR SR Tomáš Taraba v statuse na sociálnej sieti.

Prieskum: Matovičovi nedôveruje až 78 percent voličov. Pellegrinimu verí 44 percent
07 | 02 | 2021 | editor01hd


"Keď sa idete stretnúť s kráľovnou Alžbetou, je jednou z tabu tém počas debaty, vek. Dodnes sa protokolisti smejú z Gašparoviča, keď na stretnutí s kráľovnou jej medzi prvými vetami šplechol uznanie, ako vzhľadom na svoj vysoký vek dobré vyzerá. Na takýchto pochybeniach totiž je hosťovi jasné, že tá druhá strana nemá spôsoby." Zo širšia vysvetľuje svoju poznámku, ktorá následne prichádza, poslanec Taraba.

"Vo Francúzsku je u prezidenta Macrona tabu téma strihanie vlasov. Macron mal totiž veľký škandál. Na holiča ročne minul 62 000 eur. Francúzi ho obviňujú, že sa správa ako kráľ Ľudovit XIV. Na príborník minul napríklad 500 000 eur. Strihanie je preto vo Francúzsku pre Macrona extrémne nepríjemná vec, ktorá ho stála popularitu, pretože sa ukázal byť ako sociálny netvor. Za 62000 sa strihal v čase kedy v uliciach pracujúci demonštrovali proti chudobe." Konštatuje rovno k veci Taraba.

A čo s tým má Matovič? Podľa autora citovaného statusu: "Keby sa Matovič elementárne pripravoval na návštevu, z ktorej sa dnes celé Slovensko smeje, chápal by, asi aký dojem na Macrona musela táto plodná návšteva zanechať a ako jeho reči, že ho strihá jeho dieťa strápnili oboch, aj Macrona, ktorý to mohol najskôr pochopiť ako čistú provokáciu."

Pellegrini: Matovič za desať mesiacov vo funkcii nepochopil, že je premiérom
06 | 02 | 2021 | editor01hd