Ani starosta Ružinova Chren nechce otvárať školy
07 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren chce otvoriť školy tak rýchlo, ako sa len dá. V súčasnej situácii to však považuje za nemožné, píše v statuse na sociálnej sieti.


Rozhodovanie vybrať si medzi dobrým a zlým riešením podľa Chrena ani neexistuje. V realite sú totiž všetky rozhodnutia medzi dvoma zlými riešeniami alebo ešte častejšie medzi dvoma možnosťami, z ktorých jedna je dobrá pre časť ľudí a zlá pre inú časť a druhá je dobrá pre ďalšiu skupinu ľudí, ale zlá pre inú.

„A je to presne ten typ strašne ťažkého rozhodnutia. Časť rodičov na nás tlačí, že už deti do škôl potrebujú dať, iná časť hovorí, že sa boja, a že deti do školy nedajú, aj ak ju otvoríme, a zisťujú, ako im napísať ospravedlnenky,“ píše Chren.

Tvrdí, že školy môže s čistým srdcom otvoriť len vtedy, keď si bude istý, že do nich nastúpia iba zdraví učitelia a zdravé deti, lebo ide o život.



Bratislavský regionálny hygienik vydal odporúčanie, že v celom Bratislavskom kraji sa školy nemajú otvárať ešte dva týždne. „Je to ale len odporúčanie, nie je to rozhodnutie ani nariadenie, preto tiaha rozhodnutia zostáva na nás. Preto prosím, pochopte nás,“ píše starosta Ružinova. Za rozhodnutím neotvoriť v pondelok školy si však Chren stojí.

Primátori a starostovia sa búria - viacerí odmietajú otvoriť v pondelok školy
Minister školstva Branislav Gröhling rozhodol, že už budúci pondelok sa niektorí žiaci vrátia do škôl. Viaceré samosprávy sa však rozhodli, že pre zlú epidemiologickú situáciu deti do škôl nepustia. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Škôlky sú v Ružinove otvorené pre deti zamestnancov kritickej infraštruktúry, ale presne pri nich starosta vidí, že čím viac ich otvárajú, tým viac ich aj zatvárajú. „Neprejde deň, aby sme kvôli korone medzi rodičmi, učiteľkami a už aj deťmi nemuseli zatvoriť nejakú škôlku," tvrdí Chren.

Školy by sa otvoriť mali, ale za prísnych pandemických opatrení, zhodujú sa niektorí odborníci
Otvárať od pondelka školy alebo nie? Otázka, v ktorej za súčasnej pandemickej situácie nemajú celkom jasno odborníci ani riaditelia škôl. Názory sa rôznia aj medzi rodičmi. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021