Taraba Krajčímu: Hráte sa, že komunikujete s Duchom Svätým. Stačí ak začnete komunikovať ako človek.
06 | 02 | 2021 I sefredaktor

Hutníkov a lesníkov dáva minister Krajčí na miesta špičkových zdravotníckych odborníkov, pričom tieto kapacity odvoláva spôsobom, ktorý by nepoužil asi ani najväčší grobián. Ľudia, ktorí strávili desiatky rokov na pracoviskách, obetovali množstvo času na úkor rodiny, aby pomáhali ľuďom na Slovensku, sú odvolávaní bez udania dôvodov, bez elementárneho prejavenia úcty neraz nižšími úradnikmi, konštatuje v statuse na FBposlanec Tomáš Taraba. 






Krajčí si podľa nezávislého poslanca neuvedomuje, že celý systém zdravotníctva, ale aj školstva a iných sektorov, už stojí roky na pracovníkoch, ktorí sú vlastne dobrovoľníci, ktorí to robia pre všetko ostatné, len nie pre peniaze. "Viem to z prvej ruky. Moja sestra, špičková anesteziologička mala niekoľko ponúk ísť pracovať do zahraničia na popredné kliniky, za mesačný plat, ktorý sa rovná na Slovensku ročnému platu lekára. Vždy to odmietla, lebo "treba liečiť ľudí aj na Slovensku," píše Taraba.




V normálnej spoločnosti, pokračuje poslanec, sa kapacity odvolávajú tak, že je im prejavená spoločenská vďaka a uznanie, sú im ponúknuté čestné funkcie a rozlúčka. "Pán minister, spamätajte sa. Len kvôli Vašej totálnej neschopnosti sa akože predlžuje núdzový stav, aby ste zdierali lekárov príkazmi, aby nemali práva," apeluje.


"Hráte sa, že komunikujete priamo s Duchom Svätým. Stačí ak začnete s týmito ľuďmi komunikovať ako človek. Ste najneschopnejší minister tejto vlády, ale aspoň to robte s noblesou," uzatvára Tomáš Taraba.