Šutaj Eštok: Na stíhanie zločincov bude dohliadať človek, ktorý je sám v podmienečnom treste
06 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Hlasu Matúš Šutaj Eštok kritizuje zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora. Ak ide o pandémiu, koalícia nevie nájsť spoločnú reč, no pri obsadzovaní prokuratúry svojimi ľuďmi sa vedia dohodnúť okamžite, píše v statuse na sociálnej sieti.


„Keď ide o fleky, nájdu dohodu okamžite,“ píše Šutaj Eštok, ktorý poukázal na to, že vláda do piatka v noci naťahovala rodičov, učiteľov i starostov, či deti v pondelok pôjdu do školy alebo nie.

Koalícia je podľa Šutaja Eštoka schopná dohodnúť sa na politickom zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní okamžite. „Bleskom sa dali dohromady v piatok večer, aby urýchlene zvolili svojho kamaráta, politického kumpána a v prípade mnohých z nich aj svojho vlastného advokáta do pozície špeciálneho prokurátora,“ pokračuje.

„Dohodu, že na stíhanie zločincov bude dohliadať človek, ktorý je sám v podmienečnom treste za usmrtenie dôchodcu a na ktorého dohliada štátny aparát, aby túto podmienku neporušil. Keď treba pracovať pre Slovensko, predvádzajú totálnu nemohúcnosť. Keď treba rozbíjať právny štát a demokraciu na kusy, vtedy si vyhrnú rukávy, zabudnú na všetky nezhody a idú do toho ako tá najlepšia partia. Je mi z nich zle,“ hromží Šutaj Eštok.



„A ten, ktorý má z pozície premiéra zabezpečiť práve rýchlu a efektívnu dohodu, vyhlásil, že on ani nejde na vládu a bude sa len tak prizerať zboku, lebo nechce niesť zodpovednosť. Povedal mu niekto, že riadiť slovenskú vládu a niesť zodpovednosť za krajinu je jeho práca, za ktorú berie plat?“ pýta sa poslanec.

Šutaj Eštok na adresu Matoviča: Zostane po vás len jedna veľká hanba a zbedačená krajina
Popularita premiéra Matoviča klesá zo dňa na deň a stále častejšie mu to pripomínajú aj opoziční poslanci. Naposledy vo videu na sociálnej sieti poslanec Matúš Šutaj Eštok, ktorý mu odkázal, že je najhorším premiérom v histórii Slovenska.... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021