Procházka o očkovaní: Koľko hrobov dá Matovič vykopať Krajčímu?
06 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Bývalý politik a známy právnik Radoslav Procházka si všíma chaos sprevádzajúci očkovanie seniorov. V článku pre dennikn.sk si kladie otázku, koľko hrobov prikáže premiér Igor Matovič vykopať ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu.

Procházka tvrdí, že registrácia seniorov na očkovanie prinajmenšom v hlavnom meste a jeho okolí jednoducho nefunguje, aspoň nie tak, ako by sa od pátosu bez dát malo dať vo vzťahu k „našim starkým“ očakávať.

Právnik pripomína, že podľa ústavy „každý má právo na ochranu zdravia“, avšak podľa zákona ministerstvo zdravotníctva „riadi celoštátne programy zamerané na ochranu, zachovanie a navrátenie zdravia“, „zabezpečuje koordináciu poskytovania zdravotnej starostlivosti“ a pritom „využíva poznatky verejných inštitúcií, vedeckých inštitúcií, výskumných pracovísk a stavovských a profesijných organizácií“.

Pochybnosti o Lipšicovej nezávislosti má aj mimovládna organizácia VIA Iuris
Mimovládna organizácia Via Iuris má pochybnosti o nezávislosti Daniela Lipšica, ktorého poslanci Národnej rady zvolili za nového špeciálneho prokurátora . Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Vedci z SAV v tejto súvislosti dospeli k záveru, že práve efektívna vakcinácia seniorov výrazne zníži dennú úmrtnosť, ako aj záťaž v nemocniciach, pripomína Procházka.

Vyhodiť stovky, ak nie tisícky vakcín, lebo ministerstvo nebolo schopné zabezpečiť vhodnú organizáciu očkovania, a nechať osemdesiatnikov blúdiť kolabujúcim registračným labyrintom nepôsobí ako kvalifikované riadenie a koordinácia poskytovania zdravotnej starostlivosti, myslí si Procházka

"Koľko hrobov dá Matovič Krajčimu vykopať, sa ešte nevie, ale ak to má takto pokračovať, tak vakcinačná kampaň je čistá provokácia. Ani komunisti nepúšťali reklamy na tovar, ktorý sa dal kúpiť len v diplomatickej predajni," uzatvára právnik.

Čoraz viac krajín spochybňuje vakcínu od firmy AstraZeneca
06 | 02 | 2021 | editor01hd