Pellegrini o Lipšicovi: Raz je na strane vrahov, raz je na strane obetí
05 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Poslanec a šéf Hlasu Peter Pellegrini vyhlásil, že ak bude za špeciálneho prokurátora vyhlásený exminister Daniel Lipšic, všetky nasledujúce kroky Úradu špeciálnej prokuratúry môžu byť napadnuté tým, že je za nimi politika, píšu Topky. 

Podobnými slovami sa k tejto téme vyjadril aj bývalý premiér Róbert Fico, podľa ktorého jeho strane Smer-SD nevyhovuje ani jeden z kandidátov.

Pellegrini ďalej uviedol, že on, ako aj jeho poslanci sa na voľbe zúčastnia, aby zvýšili kvórum. "Na voľbe sa zúčastníme. Určite nebudeme hlasovať za neprokurátora, pretože by sme zmenili svoj zásadný postoj. Na špeciálnej prokuratúre, ako aj na generálnej má byť v čele človek, ktorý celý život strávil na prokuratúre, nemal by to byť bývalý aktívny politik, človek zamotaný vo všetkých možných kauzách a súdnych procesoch, raz je na strane vrahov, raz je na strane obetí," uviedol Pellegrini, ktorý dodal, že ak koalícia zvolí Daniela Lipšica, potvrdí to slová opozície, že "legislatívne zmeny v oblasti voľby generálneho a špeciálneho prokurátora boli účelové".

Fico: Smer podporuje referendum o predčasných voľbách. Ľudom uhradí náklady na zber podpisov
05 | 02 | 2021 | editor01hd


Ficovi podľa jeho slov taktiež nevyhovuje ani jeden kandidát. "Rozhodneme sa na poslaneckom klube, aký bude náš ďalší postup, ale nám nevyhovuje žiaden kandidát," uviedol líder Smeru s tým, že voľbu generálneho prokurátora považovali za podstatnú záležitosť, a preto sa na voľbe zúčastnili, čo však neplatí v tomto prípade. U špeciálneho prokurátora nemajú rovnaký názor, pretože Generálna prokuratúra (GP) SR podľa jeho slov funguje riadne. Smer-SD voliť pôjde, ale postup ešte dohodnú. Avšak aj Fico netajil svoje pochybnosti z politických zámerov v prípade, že by bol zvolený spomínaný Daniel Lipšic.

Lipšic je jediný minister spravodlivosti, ktorý sa udržal vo funkcii vďaka korupcii, tvrdí Kaliňák
Na facebookovom profile Matovičov cirkus sa objavilo staršie video, v ktorom Robert Kaliňák ešte ako minister vnútra v parlamentu vykričal Danielovi Lipšicovi všetky kauzy, na ktoré ako minister spravodlivosti alebo vnútra vôbec... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik