Päť dôvodov, prečo sa s priateľom nikdy nevezmeme
05 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Shannon a Josh spolu chodia už 13 rokov. Dostatočne dlhý čas na potvrdenie zväzku manželstvom, poviete si. Lenže oni to vidia inak. O svadbe nikdy neuvažovali a majú na to pádne argumenty, píšu Novinky.

Kým mnohí ich priatelia usporiadali svadby, Josh a Shannon boli zaneprázdnení vytváraním životných plánov. Manželstvo kvôli tomu však rozhodne neodkladajú. Je to pre nich niečo, čoho sa len nikdy nechcú "v hlavnej úlohe" zúčastniť. Prečo?




1. Nevnesú nič užitočného do života




Aj po 13 rokoch partnerstva sú obaja navzájom zosobášení. Manželstvo by im podľa ich vyjadrenia neprinieslo do vzťahu nič zásadné.





Neuľahčí to život ich budúcich detí, pretože zatiaľ žiadne neplánujú. Nepomôže to ani jednému stať sa finančne stabilnejším, pretože obaja už majú svoju prácu a dlho si delia náklady pol na pol. Jednoducho manželstvo k ničomu nepotrebujú.


Herečka Scarlett Johansson (35): Tretia svadba!
Američanka Scarlett Johansson (35) sa najmä vďaka svojmu angažmánu u Marvelu už dva roky po sebe stala najlepšie platenou herečkou sveta a jej majetok sa vďaka tomu odhaduje na 140 miliónov eur. A darí sa jej aj v súkromnom živote. Tretíkrát sa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Timotej Dudka

2. Svadba by bola len stratou času a peňazí




"Svadba sa dokáže pekne predražiť. Ani jeden z nás nemá natoľko bohatých rodičov, aby nám pomohli prípadný obrad a hostinu zaplatiť. Jasné, môžeme si občerstvenie, pitie a výzdobu zariadiť vlastnú, aj tak by to však stálo hromadu peňazí," vysvetľuje pre Yourtango Shannon jeden z hlavných dôvodov, prečo im svadba pripadá zbytočná.





"Josh a ja sa sústredíme na svoju kariéru, podnikanie, splácanie účtov, taktiež investujeme, aj keď nie veľa. Rovnako si šetríme a aj tak nám ostávajú peniaze na to aby sme si spoločne užívali. Naše rodiny vedia, že sa máme radi. Ak by sme to chceli osláviť, môžeme usporiadať napríklad večierok," dodáva.


3. Záťaž pre blízkych 




Ak ste niekedy boli dôležitou súčasťou niekoho svadby (rodič nevesty, ženícha, svedok), viete, že to určite nie je nič ľahké, aj keď ide o krásnu vec. A aj s tým sú spojené potrebné financie. Toho všetkého chcú títo mladí ľudia svojich blízkych ušetriť.





"Naši kamaráti splácajú študentské pôžičky a snažia sa žiť vlastné životy. Naši rodičia majú sotva peniaze na platenie vlastných účtov. Posledná vec, ktorú by sme od nich chceli, je kupovať si drahé šaty, obleky a dávať nám darčeky. Bola by to určite skvelá akcia spoločne s priateľmi a rodinou, ale jednoduchšie pre nás je pozvať ich k nám na záhradu na barbecue," zhodujú sa partneri.


Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí, sprísnia sa však ich kontroly
Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí, sprísnia sa však ich kontroly. Uviedol to dnes po rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽaNO). Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR

4. Obaja z rozvedených rodín




Obaja partneri pochádzajú z rozvedených rodín. "Aj napriek rozvodu rodičov sme nestratili vieru v lásku. Ak nás ich manželstvá niečo naučili, tak to, čo radšej nemáme robiť. Rozvod nám ukázal, že manželstvo veľa neznamená, keď je rozvod taký jednoduchý. Tiež sa ukázalo, že manželstvo nerobí vzťah automaticky lepším," vysvetľuje Shannon.


5. Spoločenské normy neriešime




Vydať či oženiť sa len preto, lebo by to mal človek urobiť na základe nejakých noriem? Nie, vďaka. Presne tak nahliada na manželstvo aj tento pár.





"Snažím sa žiť život podľa vlastných pravidiel a predstáv. Nebudem sa vydávať, akokoľvek to niekomu pripadá nevhodné. Aby bolo jasno, nie je to tak, že by sme nenávideli manželstvo alebo ľudí, ktorí sa vezmú. Tak to nie je. Josh je koniec koncov svadobný fotograf a svoju prácu miluje. Aj bez ohľadu na to je však len na nás, ako sa k tomu postavíme. Ak považujete svadbu za najkrajšiu vec na svete, vezmite sa. Ale je to názor, ktorý definuje len vás," uzatvára Shannon.


Čo robiť, ak sa vo vzťahu cítite osamelo
Ľudia sa môžu cítiť osamelo aj napriek tomu, že žijú vo vzťahu. Dôvodom môže byť stres, nedostatok kontaktu s kamarátmi, ale aj zlá komunikácia vo vzťahu, píše portál Novinky.cz. Ako tento stav zvrátiť a dosiahnuť pocit naplnenia? "Osamelosť je... Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Timotej Dudka