Lekár Török: Ivermectin na sebe úspešne vyskúšali aj slovenskí lekári s ochorením Covid-19
05 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
V boji proti Covid-19 by mohol pomôcť liek ivermectin. Upozorňujú na to viacerí odborníci, medzi nimi aj prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) Pavol Török, informuje portál HS.

Lekár hovorí, že ivermectin na sebe úspešne vyskúšali viacerí slovenskí lekári. Podľa MUDr. Töröka vo VÚSCH v Košiciach prežije až 85 percent pacientov s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19.

„Pacient s covidom, ktorý príde na naše oddelenie, dostane v prvom rade infúziu celaskonu od 0,75 do 1 gramu na kilogram váhy, to je obrovská dávka. Ale má úžasné účinky,“ uviedol Török. Dodal, že následne dávky celaskonu znižujú. Kombinácia vitamínu D, zinku, antibiotík a selénu pôsobí na zápalové procesy v organizme a výrazne zvyšujú imunitný systém.

Mesík: "Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!"
Podľa analytika Juraja Mesíka nestačí, ak je Ivermectin schválený pre nemocnice, musí byť dostupný pre každého pacienta a v každej lekárni na Slovensku. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Török povedal že ivermectin zachránil milióny životov v odľahlých častiach sveta. „Je to 40-ročný liek a výskumník, ktorý tento liek objavili, dostal Nobelovu cenu, pretože zachránil desiatky miliónov životov v Afrike či v Indii a dodnes sa podáva niekoľko miliárd dávok ročne," vyhlásil.

Pripomína, že ivermectin je antiparazitikum, ale blokuje aj množenie korona vírusu v bunke, na čo už existujú odborné sú štúdie. Čuduje sa vyjadreniam niektorých odborníkov, že žiadajú nové dôkazy o účinnosti lieku, keď je preukázané, že ľuďom naozaj pomáha.

Ivermectin podľa Töröka na sebe úspešne vyskúšalo aj niekoľko slovenských lekárov pozitívnych na Covid-19. „Lekári si nechali veľmi rýchlo z Rakúska doviesť ivermectin. V podstate Rakúšania ho používajú na liečbu svrabu. Takže keď pacientom s covidom chcú dať ivermectin, napíšu, že má svrab a dajú mu. Po nejakých 7 - 8 dňoch už boli v práci. Jeden kolega bol doma desať dní, keďže na siedmy deň bol ešte pozitívny. To znamená, že ivermectin má šancu byť použitý aj v našich podmienkach a myslím si, že by bol obrovským benefitom,“ uviedol MUDr. Török.

Podľa neho by sa touto problematikou už nemala zaujímať pandemická komisia, ale priamo ministerstvo zdravotníctva.

Krajčí vymenil riaditeľa kardiologického ústavu za hutníka
05 | 02 | 2021 | sefredaktor