Fico: Smer podporuje referendum o predčasných voľbách. Ľudom uhradí náklady na zber podpisov
05 | 02 | 2021 I editor01hd
Predseda Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii vyhlásil, že víta dohodu politických strán a spoločenských organizácii na forme petičného hárku a spôsobe zberu podpisov pod petíciu za vypísanie referenda o predčasných voľbách.

Fico vyhlásil, že členmi petičného výboru nebudú politici, ale nestranícke osobnosti. Referendum 2021 vníma ako občiansku a nestranícku akciu, cieľom ktorej je obnova schopnosti riadiť si vlastný štát. Petičný výbor pre potreby referenda zriadil webovú stránku referendum2021.sk a zvláštny P.O. Box 81202, Bratislava 811 08, kam môžu ľudia posielať vyplnené petičné hárky.

Šéf Smeru uviedol, že jeho strana vytlačí "obrovské množstvo" obálok a doručí ich do schránok obyvateľov. V obálkach budú podpisový hárok, informácie o referende a ďalšia obálka, do ktorej bude možné vložiť vyplnený podpisový hárok a odoslať ho bezplatne na adresu P.O. Box 81202, Bratislava 811 08. Všetky náklady spojené s vytlačením obálok, podpisových hárkov a poštovným uhradí Smer zo svojho straníckeho rozpočtu, uviedol Robert Fico.

Advokát Weis reaguje na neschopnosť Matovičovej vlády: Zriaďujeme občiansku expertnú komisiu
05 | 02 | 2021 | editor01hd


Podľa jeho slov je potrebné povaliť vládu Igora Matoviča, pretože denne ukazuje, že nie je schopná riadiť krajinu, likviduje právny štát a robí nekompetentné rozhodnutia.

"Trváme na tom, že v našich väzniciach sú politickí väzni. Sami označujete ruského kriminálnika Navaľného za politického väzňa a pritom bol odsúdený za spreneveru a pranie špinavých peňazí. My tvrdíme, že v slovenských väzniciach sú ľudia obvinení z rôznych trestných činov bez dôkazov, na základe rôznych kajúcnikov a udavačov, ale najmä preto, že je to spôsob politického boja, ktorý dnes zvádza vláda Igora Matoviča s opozíciou," vyhlásil Fico.

Lipšic je jediný minister spravodlivosti, ktorý sa udržal vo funkcii vďaka korupcii, tvrdí Kaliňák
Na facebookovom profile Matovičov cirkus sa objavilo staršie video, v ktorom Robert Kaliňák ešte ako minister vnútra v parlamentu vykričal Danielovi Lipšicovi všetky kauzy, na ktoré ako minister spravodlivosti alebo vnútra vôbec... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik