České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
05 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov", píše portál Sputnik, ktorý tiež informuje, že SNS od vlády požaduje, aby sa čo najrýchlejšie občanom zabezpečila vakcína Sputnik V.


"Nikdy, nikdy v živote som sa za niekoho, kto reprezentuje Slovensko v zahraničí, nehanbil tak moc, ako za tohto dobráka, ktorý sa z nejakých dôvodov označuje za premiéra," vyhlásil politológ na sociálnej sieti.

"Ak" one time, next time "bolo ešte vtipné, tak toto už je medzinárodná blamáž," ďalej uviedol politológ k návšteve slovenského predsedu vlády vo Francúzsku.

SNS na svojom webe uvádza, že plošné testovanie nezabralo a opäť rastú počty nakazených. Podľa nich preto nastal čas prijať zodpovedné a pragmatické riešenia. Takým riešením by mohlo byť zaočkovanie čo najväčšieho počtu občanov Slovenska. Zdôrazňuje sa, že spoliehať sa v tejto otázke len na Európsku úniu je nedostatočné.

Slovenská národná strana poukázala na svoje dobré vzťahy s Ruskou federáciou a chce preto podať vláde pomocnú ruku. Predseda hnutia Andrej Danko v utorok rokoval s ruským veľvyslancom na Slovensku Igorom Borisovič Bratčikovovem. Počas rokovaní obaja kladne ohodnotili vzájomnú spoluprácu v rokoch 2016 až 2020.

České médiá: Hokejový šampionát by mohol byť opäť v Bratislave, ale bez divákov
Už v pondelok by mohlo byť jasné, ktorá krajina prevezme organizáciu hokejových majstrovstiev sveta, ktoré sa mali pôvodne konať v Rige a Minsku. Kvôli politickej situácii a obavám o bezpečnosť Medzinárodná hokejová federácia turnaj z Bieloruska... Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Marek Molnár