Známy ruský lekár vyzýva na odloženie rúšok i rukavíc
04 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 04/02/2021

 

Alexander Mjasnikov tvrdí, že desaťročia skúseností pri chrípke a iných infekciách potvrdili nízku účinnosť rúšok. Uviedol Discover24.ru.

Ruský lekár a zároveň televízny moderátor Alexander Mjasnikov vyzval zodpovedných, aby zrušili povinnosť nosenia rúšok. Nosenie rúšok ako ochrany proti chrípke a iným infekciám totiž podľa neho za niekoľko desaťročí preukázalo príliš nízku účinnosť.

Ako pripomenul, všetci nosia rúška, lebo im to prikázali. Ak by ich ale nenosili, potom sa nestane nič zvláštne. Mjasnikov navyše upozornil, že väčšina ľudí nosí rúška nesprávne. Buď ich sťahujú na bradu, neustále ich upravujú alebo ich uskladňujú vo vreckách.

Známy ruský lekár tiež poukázal na nízku účinnosť používania rukavíc. Podľa Mjasnikova sa koronavírus nedokáže dostať do ľudského tela cez kožu a ani sa neprenáša rukami. Rukavice sú tak podľa neho užitočné iba preto, že znižujú potrebu často umývať ruky. Poznamenal tiež, že rukavice sa môžu stať zdrojom mnohých ďalších chorôb, ak sa pravidelne nemenia.