Šutaj Eštok koaličným poslancom: "Povedzte konečne Matovičovi - Si hlupák, toľko mŕtvych tu nemuselo byť!"
04 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Opozícia chce referendu o predčasných voľbách. Tŕňom v oku sú jej nielen chyby, ktoré podľa nej robí vláda, ale najmä samotná osoba jej predsedu Igora Matoviča.


Opozičný Hlas-SD predložil do parlamentu návrh na vypísanie predčasných volieb. Podľa slov jeho poslanca v Národnej rade Matúša Šutaja Eštoka to bolo preto, lebo sa už nemôžu pozerať na to, ako za chyby súčasnej vlády platia tisícky ľudí svojimi životmi a ekonomika miliardovými škodami. Kritiku Igora Matoviča poslanec Šutaj Eštok zverejnil aj vo videu, ktoré umiestnil na sociálnu sieť.
Majte odvahu a povedzte Igor Matovič si hlupák tým čo hovoríš, si za to zodpovedný

Slovensko podľa neho totiž nezápasí len s koronakrízou, ale najmä s Igorom Matovičom, ktorý nás z tejto krízy nedokáže vyviesť. Ľudia musia, podľa neho, rozhodnúť, kto je alternatívou voči chaosu, zmätku a amaterizmu vlády a jeho ako jej predsedu. „Vláda Igora Matoviča ponúka chaos, amaterizmus, plagiátorstvo a je aj ponukou papaláša a jedného šialenca, ktorý prijíma rozhodnutia, ktoré vládna koalícia schvaľuje ako na bežiacom páse silou 95-tich hlasovacích automatov,“ začína svoje video poslanec Hlasu-SD, podľa ktorého, slovami prezidentky Čaputovej, celý svet súperí s koronakrízou, ale Slovensko súperí s Igorom Matovičom.



„Slovensko je na čele v počte úmrtí a môže za to vaša vláda,“ vytýka svojím kolegom z koalície v parlamente Šutaj Eštok a dodáva, že práve táto vláda môže za to, že u nás máme už takmer 5-tiaíc úmrtí spôsobených covidom. „Ak označujete vyjadrenia jeho k priznaniu za to, že mohol zabrániť 4 300 mŕtvym za hlúpe slová, tak prosím, povedzte jemu, že je hlupák, a že je zodpovedný za to, že tých 4 300 mŕtvych tu máme, lebo tí mŕtvi nemuseli byť. Rovnako mu povedzte, že je hlupák, keď spôsobil ekonomické škody jednej miliardy. Majte takú odvahu a povedzte mu: Igor Matovič si hlupák tým čo hovoríš, si za to zodpovedný,“ končí svoje video Šutaj Eštok.

Matovič by sa mal za svoje výroky zodpovedať pred súdom, tvrdí poslanec Šutaj Eštok
Strana Hlas-SD podáva trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča, ktorý sa priznal, že nesie zodpovednosť za úmrtie 4 300 ľudí. Na sociálnej sieti to oznámi poslanec Matúš Šutaj Eštok. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.