Sudca Molnár z akcie Búrka je väznený protizákonne, tvrdí jeho advokát
04 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Ústavný súd vo svojom rozhodnutí spred dvoch dní uviedol, že Najvyšší súd porušil práva obvineného sudcu, ktorý je už takmer jedenásť mesiacov v kolúznej väzbe. Advokát väzobne stíhaného, bývalého predsedu Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnára prehovoril pre Topky.sk, aby ozrejmil, čo presne sa to v najväčšej korupčnej kauze v justícii odohralo.






Richard Molnár je jeden zo sudcov, ktorých vlani 11. marca počas akcie BÚRKA, zadržala a obvinila Národná kriminálna agentúra. Obvinený je z trestného činu prijímania úplatku a už takmer 11 mesiacov je v kolúznej väzbe.

Molnárov advokát Ondrej Urban upozorňuje na to, že po rozhodnutí Ústavného súdu je jeho klient už viac ako sedem mesiacov vo väzbe nezákonne.

Najvyšší súd vlani v júli totiž zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu a zamietol tak žiadosť Molnára o prepustenie na slobodu.  Senát tiež odmietol náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a peňažnú záruku.

Juraja Kožucha, obvineného v akcii Dobytkár, prepustili za 50-tisíc eur z väzby na slobodu
Po takmer desiatich mesiacoch vo väzbe sa Juraj Kožuch konečne nadýchne čerstvého vzduch na slobode. Pomohla mu finančná záruka a bude nosiť náramok. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Podľa advokáta Urbana v rozhodnutí Ústavného súdu má prsty predseda senátu Najvyššieho súdu Juraj Kliment. Ten sa verejne vyjadroval v trestnej veci zadržaných sudcov počas akcie BÚRKA. A to ešte pred tým, keď o väzobnom stíhaní zadržaných sudcov mal rozhodovať ako predseda senátu na Najvyššom súde.

„Práve Juraj Kliment sa na adresu Richarda Molnára v tom čase vyjadril veľmi kriticky. Bolo to v čase, keď ešte ani on sám netušil, že bude o tejto veci rozhodovať. Preto sme podali námietku zaujatosti na Juraja Klimenta, ktorý neskôr rozhodol o tom, že Richard Molnár bude stíhaný väzobne,“ vysvetlil Urban.

"Takto to už nejde. K otvoreniu škôl potrebujeme pokyny, nie štyri brífingy denne," hromží primátorka Zvolena
Primátorka Zvolena: Štát nám stále nepovedal, koho máme testovať ani ako otvárať školy. Takto to už ďalej nejde. „Bola by som vďačná, keby nebol štyrikrát do dňa brífing. Ale keby sa brífing urobil až vtedy, keď je jasné, čo všetko bude platiť,“... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


„Podali sme podnet na Najvyšší súd aj na Úrad špeciálnej prokuratúry, že môj klient by mal byť z týchto dôvodov bezodkladne prepustený z väzby na slobodu,“ doplnil advokát s tým, že by sa s postupom sudcu Klimenta mala teraz zaoberať Súdna rada, alebo Najvyšší súd.

Molnárovi senát Ústavného súdu priznal aj finančné zadosťučinenie v sume 3000 eur a náhradu trov konania v sume 675 eur, ktoré je povinný zaplatiť Najvyšší súd.

"Ak očkujete injekčne, čo potrebujete okrem vakcíny? No injekčné striekačky, vy tupci..." povzdychol si Hlina
"Očkovanie sa realizuje injekčne. Otázka za milión: Čo potrebujete, ak chcete očkovať? Alebo ako by sa spýtal poručík Troník vo filme Černí baroni: Kontrolná otázka: ak očkujete injekčne, čo potrebujete okrem vakcíny? No predsa... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík