Šok: "Jozef Brhel má psychické problémy, no skončil na COVID oddelení!" prezradil jeho advokát
04 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Obvinený Jozef Brhel po tom, ako ho sudca poslal do väzby neskončil ani za mrežami a ani na psychiatrii, ako sa predpokladalo, ale na COVID oddelení v bratislavskej ružinovskej nemocnici.


Podnikateľa a mecenáša strany Smer-SD postretol rovnaký osud ako ďalšieho vplyvného podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Milana Lučanského. Všetci traja boli pred svojím zadržaním v zahraničí, vrátili sa na Slovensko aby vypovedali, a napokon skončili v najprísnejšej kolúznej väzbe.
Ako sa, oblečený v „skafandri“ môže kvôli karanténe dostaviť na súd o jeho väzbe?

Jozef Brhel je obvinený v kauze Mýtnik z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločinu prijímania úplatku. S bohatým podnikateľom sa preto prokurátor Špeciálnej prokuratúry veru vôbec nemaznal a na väzbu mu navrhol všetky tri možné dôvody, aké umožňuje slovenský právny systém, píše portál 1.pluska.sk.

„Dôvodom pre vzatie do väzby je úteková, kolúzna (ovplyvňovanie spoluobvinených a svedkov) aj preventívna (pokračovanie v trestnej činnosti) väzba,“ uviedla Jana Tökölyová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry.

„Úteková väzba je nelogická. Dostavil sa na vypočúvanie zo zahraničia,“ nechápe Brhelov obhajca Ľudovít Štanglovič. K ostatným dôvodom väzby nevedel vyjadriť a tvrdí, že mu stále nebolo doručené odôvodnenie. „Neviem ako môže ovplyvňovať spoluobvinených, keď sú vo väzbe,“ dodal Štanglovič s tým, že obžalovaný z objednávky vraždy Pavol Rusko chodil s náramkom na nohe po slobode a jeho klient má ísť za zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, ktorý vraj nespáchal, lebo nič nespravoval, do väzby.

Bohatý podnikateľ Jozef Brhel mal mať po zadržaní psychické problémy, rovnako ako bývalý šéf Národnej Kriminálnej agentúry Peter Hraško, obvinený v kauze Očistec, ktorý ale napokon aj tak skončil vo väzbe. Štangloviča však zaskočilo aj správanie sa k jeho mandantovi: „Pred odletom, ale aj po prílete na Slovensko si dal spraviť test na koronavírus. Má vážne psychické problémy a ťažkosti so srdcom a oni ho umiestnili na COVID oddelenie.“ Obhajca, ktorý bol za svojim klientom v nemocnici, kde ho vraj obliekli do „skafandru“ nerozumie, ako sa teraz jeho mandant môže kvôli karanténe dostaviť na súd, ktorý bude rozhodovať o jeho väzbe.

Ďalšia obeť zatýkania? Obvinený podnikateľ Brhel skončil hospitalizovaný v nemocnici!
Včerajší výsluch a následné vzatie do väzby zrejme na Jozefa Brhela zapôsobili natoľko, že večer skončil v ružinovskej nemocnici, kde je hospitalizovaný. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.