Počiatek sa vraj bojí a prepisuje majetok na rodinu. Chráni ho takto pred zhabaním?
04 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Jeden z najbohatších smeráckych ministrov Ján Počiatek daroval byt v komplexe Bonaparte dcére. S manželkou chcú zrušiť bezpodielové spoluvlastníctvo. Takto podozriví zo závažných káuz chránia svoj majetok pred zhabaním. A naše zákony sú na to, žiaľ, prikrátke.


Počiatek iba urobil to, čo už množstvo jeho straníckych kolegov a ďalších vychytraných, ktorí sa obávali o svoj majetok. Poctivý človek by to určite robiť nemusel.


Počiatek prepísal svoj majetok na najbližšiu rodinu. Spolumajiteľ lukratívnych nehnuteľností vrátane miliónovej vily vo francúzskom Cannes sa naposledy zbavil bytu v komplexe Bonaparte, kde roky býval jeho stranícky šéf Robert Fico. To, že lukratívna nehnuteľnosť na vychytenej adrese v bratislavskom Starom Meste patrí od konca minulého roka jeho dcére zistil portál aktuality.sk.





Minister financií a dopravy v dvoch vládach Roberta Fica sa okrem toho snaží o tzv. zrušenie bezpodielového spoluvlastníctva manželov. V praxi to znamená, že časť spoločného majetku Počiatkovcov prejde do výlučného vlastníctva jeho manželky Ivany. A v prípade Počiatkových problémov so zákonom zostane v rukách rodiny.

„Normálne som sa za toho idiota hanbila,“ zahlásila Belousovová o Matovičovi
Matovičov príbeh so strihaním vlasov pred cestou do Francúzska „zaujal“ aj Annu Belousovovú. Slová, ktoré použila na opísanie situácie sa zrejme nášmu premiérovi ľahko čítať nebudú. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.



Počiatkov majetok sa dostal aj do hľadáčika polície kvôli korupčným podozreniam v prípade prevodu Bašternákovho podielu vo firme B. A. Haus na firmu patriacu v tom čase Počiatkovi a Kaliňákovi.

NAKA mala primárne skúmať pôvod peňazí otočených v kauze. Hoci vytvorenie profilov trvalo roky, polícia už majetky preklepla. Čo je obsahom policajných zistení, je však tajné.


„V uvedenej veci bolo vykonávanie finančného preverovania už ukončené, avšak nie je možné poskytnúť bližšie informácie, keďže výsledky majetkových profilov tvoria okrem iného aj bankové a daňové tajomstvo, prípadne iný druh chránenej informácie podľa príslušnej právnej úpravy,“ upozornil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pellegrini žiada predčasné voľby pre zlyhania vlády, Šeliga sa pýta na alternatívu
Vládna koalícia zlyhala, stratila dôveru a jej odchod je jediná možnosť, ako zabrániť ďalším stratám na životoch a hospodárskym škodám. Vyhlásil to expremiér Peter Pellegrini (nezaradený) v Národnej rade (NR) SR v rámci diskusie o návrhu ústavného... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | tasr