Neuveriteľný spôsob ako sa zaočkovať mimo poradia vymysleli mladí Američania
04 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Americká mládež prišla na to, ako prísť k vakcíne a pritom nečakať až na nich príde rad. Ako na to prezradil vo svojom statuse psychológ a spisovateľ Dušan Ondrušek.


Kým Slovensko a viaceré európske štáty riešia nedostatok vakcín, v USA ich majú zrejme dostatok. Tie, ktoré nespotrebujú vyhadzujú, na čo čakajú pod oknami vakcinačných centier mladí ľudia aby ich ľahko získali a mohli sa dať zaočkovať mimo poradia. O tejto skutočnosti píše vo svojom statuse psychológ a spisovateľ Dušan Ondrušek, ktorý tieto informácie uverejnil na sociálnej sieti.
Aby zdravotníci nespotrebované vakcíny nevyhadzovali, očkujú mladých ľudí pred centrami

Otázka ako naložiť s vakcínami, ktorým hrozí, že sa nespotrebujú v deň, keď boli pripravené na očkovanie, ja aktuálna nie len u nás, ale aj v Amerike. Ako na to opisuje podľa Ondrušeka Los Times Times. „Okolo vakcinačných centier v USA sa rozmohlo nové hobby. V priestranstve pred týmito centrami sa zhromažďujú desiatky hlavne mladých ľudí, ktorí si hovoria „vaccine chasers“ (naháňači vakcín),“ píše Ondrušek a dodáva, že rozložení na kempingových stoličkách, s laptopmi, novinami a iPadmi celé dni posedávajú v radoch a čakajú do večera na koniec pracovnej doby zdravotníkov.



„Vakcinačné dávky Moderny majú po otvorení expiračnú dobu 6 hodín a ak by sa nevyužili, musia sa vyhodiť. V USA bolo doteraz zaočkovaných prvou dávkou (a niektorí už aj druhou dávkou) asi 32 mil. ľudí (8 % populácie). Ale každý deň sa na dohodnuté miesto a čas nedostaví asi 10 % objednaných seniorov. Takže, aby nemuseli vyhodiť nespotrebované vakcíny, zdravotníci po ukončení pracovnej doby zaočkujú aj niekoľko desiatok mladých „vaccine chasers“, ktorí tam čakajú v rade... Kedysi naháňali Pokémonov, dnes Modernu...,“ končí svoj zaujímavý status psychológ a spisovateľ Dušan Ondrušek.

Baránek: Nie “Očkovanie je sloboda“, sloboda je moje rozhodnutie, či sa očkovať dám
Politického analytika Jána Baránka rozhorčili navrhované opatrenia ministra zdravotníctva Krajčího. Vláde Igora Matoviča, ktorá chce podmieniť opustenie domácnosti SMS správou, odkazuje v statuse na sociálnej sieti, že nie “Očkovanie je sloboda“,... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.