Nestačí, že vláda za desať mesiacov vyrobila deficit ako predchádzajúce za osem rokov, ešte ide zvyšovať dane!
04 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Deficit tejto vlády 7 miliárd eur (viac vláda míňala ako mala príjmy) je hodnota, akú predošlé vlády urobili za dve funkčné obdobia, táto vláda to stihla za 10 mesiacov." (Citát Tomáš Taraba.)




Reprofoto FB(@Tomáš Taraba)


"V Covide sme aj tak najhorší na svete. Len sme najhorší s najhorším deficitom." Znie suché konštatovanie v statuse poslanca NRS Tomáša Tarbu na sociálnej sieti.

"Dnes sa hovorí, že ľuďom idú zvyšovať dane z nehnuteľností. Ak si ľudia kúpili dom zo zdanených peňazí, je to druhé zdanenie, ku ktorému nie je žiaden dôvod." Oponuje vládnym zámerom Taraba.

Slovensko malo podľa autora statusu šancu rapídne znížiť všetky dane pre rodiny a pre firmy. "Keby cenou tohto zníženia bol dočasný deficit 7 miliárd, boli by to výborne vynaložené peniaze. Rodiny by mali viac v peňaženke, pri nízkych daniach by sa firmy zdaňovali na Slovensku a nie v okolitých krajinách. Namiesto toho máme vysoké dane, ktoré idú ešte viac zvyšovať. Máme investície nie do firiem a ľudí, ale do tyčiniek do nosa. Táto vláda narobila škody, z ktorých sa budú dostávať generácie." dáva do pozornosti poslanec NR SR Tomáš Taraba.

Taraba: Po roku Matovičovho vládnutia žije pod hranicou chudoby takmer 900 000 ľudí
02 | 02 | 2021 | sefredaktor