NAKA dnes nezasahuje len u Žigu. Rozbehla akciu Drevo
03 | 02 | 2021 I tasr

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť.


Viaceré médiá v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu.

Ako pre TASR uviedol asistent nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej strany Hlas-SD Maroš Stano, Žiga je aktuálne v domácej karanténe po kontakte s pozitívnou osobou a čaká na následný výsledok PCR testu.

"Je dávno všeobecne známe, že spoločnosť Taper neriadi od vstupu do politiky v roku 2006. Okrem toho spoločnosť už predsa dlhodobo spolupracuje s políciou, pretože sa sama stala obeťou podvodu. Plní si všetky svoje povinnosti voči štátu, čo preverilo množstvo kontrol," povedal.

 

AKTUALITA: Vo firme Ficovho exministra Žigu (HLAS-SD) od rána zasahuje NAKA
Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry od rána zasahujú vo firme Taper, ktorá patrí exministrovi Petrovi Žigovi. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.