Čínsky vírus nepochádza iba z Číny, tvrdí Fauci
03 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Expert na verejné zdravie Anthony Fauci pripustil, že čínsky koronavírus nepochádza z čínskeho Wu-chanu, ale z „viacerých miest po celom svete“, informuje portál Breitbart.


Fauci súhlasí s čínskym vedcom Zhong Nanshanom, ktorý minulý rok tvrdil, že čínsky koronavírus nepochádza z čínskeho Wu-chanu, ale z viacerých ohnísk po celom svete. Zhong a Fauci začnú sériu debát na univerzite v Edinburghu analyzujúcich budúce dôsledky a dlhodobé dopady čínskej pandémie koronavírusu.

Zhong v súčasnosti vedie odborníkov Čínskej národnej zdravotníckej komisie vyšetrujúcich prepuknutie koronavírusu v Číne. Na konci februára 2020  prišiel s teóriou, podľa ktorej čínsky koronavírus - prvýkrát zistený v stredočínskom meste Wuhan koncom roku 2019 - „môže mať po celom svete koexistenciu viacerých rodísk“.

Sedem dôchodcov v Španielsku zomrelo na Covid-19 aj napriek tomu, že dostali vakcínu od Pfizeru
Všetkých 78 obyvateľov domova dôchodcov v strednom Španielsku malo po podaní prvej dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer-BioNTech pozitívny test na Covid-19 a najmenej sedem ľudí zomrelo, uviedli v pondelok zamestnanci domova, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Prvý zdokumentovaný prípad čínskeho koronavírusu u ľudí sa podľa uniknutých dokumentov čínskej vlády stal v novembri 2019 v čínskom Wu-chane. Neexistujú dôkazy o tom, že by vírus pred prvým prípadom preskočil zo zoonotického zdroja na ľudí kdekoľvek inde na svete.

Jeden rok po tom, čo Zhong tvrdil, že koronavírus nepochádza z Číny, virológ Ši Čeng-li presadil podobnú teóriu vo vedeckom časopise Science Magazine z januára 2021, v ktorom tvrdil,  že vírus sa do Číny dostal najskôr prostredníctvom dovážaných balení mrazených potravín.

„Vzhľadom na nález Sars-Cov-2 na povrchu dovážaných potravinových balíkov môže byť kontakt s kontaminovanými nevarenými potravinami dôležitým zdrojom prenosu Sars-Cov-2,“ napísal Ši.

Merkelová po dobrých údajoch o ruskom Sputniku: Všetky vakcíny sú v EÚ vítané
02 | 02 | 2021 | sefredaktor