Sedem dôchodcov v Španielsku zomrelo na Covid-19 aj napriek tomu, že dostali vakcínu od Pfizeru
02 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Všetkých 78 obyvateľov domova dôchodcov v strednom Španielsku malo po podaní prvej dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer-BioNTech pozitívny test na Covid-19 a najmenej sedem ľudí zomrelo, uviedli v pondelok zamestnanci domova, informuje portál RT.


Obrovské ohnisko sa nachádza v domove dôchodcov Lagartera v oblasti Toledo, juhozápadne od hlavného mesta Madrid. 33 zamestnancov musí teraz pred začatím práce predložiť negatívny test PCR a hovorca uviedol, že zdravotné opatrenia na zabránenie šíreniu vírusu sú „neustále“ v platnosti.

V súčasnosti sú hospitalizovaní štyria dôchodci a infikovaných bolo aj 12 zamestnancov.

„13. januára boli všetci obyvatelia vrátane personálu ošetrovateľského ústavu zaočkovaní prvou dávkou vakcíny Pfizer, pričom po šiestich dňoch sa začali objavovať príznaky u desiatich obyvateľov,“ uviedli vo vyhlásení.

Niektorí členovia personálu ochoreli na vírus päť dní po zaočkovaní.

Rakúsko už minulo takmer 50 miliárd eur na zmiernenie koronakrízy
Bezpečnostné opatrenia na zmiernenie koronakrízy stáli Rakúsko už takmer 50 miliárd eur. Najväčšiu položku tvoril takzvaný kurzarbeit - príspevky k mzdám zamestnancov so skrátenými úväzkami v celkovej sume 13,5 miliardy eur, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Vedenie 21. januára schválilo rozhodnutie otestovať všetkých obyvateľov domu a umiestniť ich do karantény do svojich izieb, o čom boli rodiny informované. Výsledky testovania 25. januára ukázali, že všetci obyvatelia vírus chytili okrem jedného, ​​ktorý mal pozitívny test až neskôr.

Domov Lagartera trval na tom, že súčasné ohnisko bolo jeho prvým z pandémie, pričom počas prvých dvoch vĺn zostalo bez nakazených.

Ďalšie dávky vakcíny sa majú podať 3. februára.

Von len po SMS správe, píšu české médiá o Slovensku
Epidemiologická situácia sa na Slovensku stále zhoršuje. Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) nemocnice môžu čoskoro skolabovať, pričom tvrdí, že ľudia by mohli vychádzať von len na základe povolenia, ktoré dostanú cez SMS, píše... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Marek Molnár