Mesík: Chráňte sa ako viete - skorumpovaná a ľahostajná vláda vám nepomôže
02 | 02 | 2021 I sefredaktor
Juraj Mesík vystavil Matovičovej "vláde korupcie a nevzdelanosti" účet za jej pôsobenie v boji proti kovidovej pandémii. Aktivista v statuse na FB  konštatuje, že občanovi neostáva nič iné, len chrániť sa ako sa dá, pretože vláda mu nepomôže.


Január je za nami, píše Mesík, takže malá bilancia plodov vlády korupcie a nevzdelanosti:

- Čiastočne zaočkovaných je 134 000 občanov Slovenska, necelých 2,5%. Plne zaočkovaných je 9 500, to jest 0,18% obyvateľov. Do februára vstupuje bez akejkoľvek ochrany vakcínou skoro 5,3 milióna obyvateľov, bez plnej ochrany vakcínou prakticky všetci.

- Školy sú zavreté už tri mesiace, celá krajina je v nepretržitom lockdowne.

- Matovič a jeho družina chrabro druhýkrát prešpajdľovali všetkých ochotných nastaviť zatiaľ len nosný otvor. Koľko sto miliónov eur sa na to minulo už nikto ani nesleduje.

- Počet oficiálne oznámených mŕtvych za január stúpol viac ako dvojnásobne, z 2250 na včerajších 4 711. Od Vianoc je vzostup skoro 3-násobný.

- Vo viac urbanizovanom a demograficky staršom Fínsku a Nórsku pribudlo po cca 120 obetí covidu, v Grécku s 2 x vyšším počtom obyvateľov ako SR ich pribudlo 900, upozorňuje aktivista: "Dovoľte mi uraziť vás na záver aj Singapurom: ešte koncom septembra sme totiž mali prakticky rovnaký počet obetí. Singapur, mestský štát s hustotou cez 7000 obyvateľov na km2, na septembrovom počte 29 obetí aj zostal."


"Február začína, držte si klobúky a chráňte sa ako viete - skorumpovaná a ľahostajná vláda vám nepomôže," uzatvára Mesík.