Štát eviduje 453 nežiaducich účinkov po očkovaní proti Covid-19. Zomrel 79-ročný pacient
01 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili 453 podozrení na nežiaduce účinky na vakcínou proti ochoreniu Covid-19, z toho 25 hlásení bolo vyhodnotených ako závažných, 79-ročný pacient dokonca zomrel. TASR o tom informovala hovorkyňa ústavu Magdaléna Jurkemíková.

Priblížila, že z doterajších nahlásených podozrení bolo 450 hlásení na vakcínu Comirnaty od konzorcia Pfizer a BioNTech a tri hlásenia na vakcínu Covid-19 Vaccine Moderna. Podotkla, že vakcínou od spoločnosti Moderna sa očkuje len posledných pár dní.

Štátny ústav informoval, že mu bolo nahlásené aj úmrtie 79-ročného pacienta. Medzi podozreniami na závažné nežiaduce účinky hlásili štátnemu ústavu napríklad alergické reakcie, predkolapsový stav, synkopu, trombózu a anafylaktickú reakciu. Reakcie ústav vyhodnotil ako závažné, vyžadovali si lekárske ošetrenie.

"Najčastejšie hlásené nežiaduce reakcie sú krátkodobé. Ide napríklad o bolestivosť v mieste vpichu, ktorá sa môže rozvinúť do bolesti ramena až končatiny, do ktorej bola vakcína podaná, zvýšenú teplotu až horúčku, zimnicu a triašku, bolesť hlavy, svalov a kĺbov, slabosť, únavu, nevoľnosť a iné," uviedla Jurkemíková.

"Nepichajú nám vakcínu, ale génovú terapiu. V USA po očkovaní zomrelo už 329 ľudí," tvrdí advokát
Známy advokát Peter Weis, z advokátskej kancelárie Weis a Partners sa opäť zapojil do debaty o výhodách, či rizikách používaných očkovacích látok. Prekvapujúce informácie uverejnil na internetovej stránke kancelárie. Čitateľov upozorňuje... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Michal Filek


Medzi závažnými hláseniami sa vyskytlo aj šesť podozrení na neúčinnosť vakcíny. Tieto hlásenia zaslali priamo spoločnosti Pfizer, pričom kauzalitu a závažnosť vzniknutých reakcií posudzuje v takomto prípade samotný držiteľ registrácie. V hláseniach bolo uvedené, že u pacientov sa po prvej dávke očkovania preukázal pozitívny výsledok antigénového, respektíve PCR testu.

"Vzhľadom na prvú dávku očkovania časový interval medzi očkovaním a pozitivitou testu sa nepredpokladá, že sa u pacientov vyvinula úplná imunitná odpoveď proti ochoreniu Covid-19," uviedol ústav.

Blaha: "Vakcína je úsmev...Takto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim Čong-un"
Ľuboš Blaha sa, ako mnoho iných, pozastavil nad reklamnou kampaňou, ktorou naša vláda propaguje očkovanie. "Vakcína je sloboda". "Vakcína je úsmev". Prosím, štipnite ma. Toto musí byť zlý sen. Takúto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Michal Filek


Štátny ústav pripomenul, že vakcíny určené na prevenciu ochorenia Covid-19 sú podávané injekčne do svalu a po podaní môžu vyvolať reakcie. Nahlásené podozrenia sú podľa neho "obvyklé a v súlade so známymi nežiaducimi účinkami, ktoré sú uvedené aj v dokumentácii k lieku".

Matovičova sestra Belicová: V Banskej Bystrici zomrela po očkovaní 56-ročná Betka
01 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová