Matovičova sestra Belicová: V Banskej Bystrici zomrela po očkovaní 56-ročná Betka
01 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Zuzana Belicová, sestra premiéra Igora Matoviča, zdieľa na sociálnej sieti status inej osoby, v ktorom sa uvádza, že v Banskej Bystrici zomrela po očkovaní proti ochoreniu Covid-19 žena vo veku 56 rokov. Z diskusie vyplýva, že žena sa volala Betka.

Zosnulá mala byť podľa diskutujúcich zamestnankyňou bystrického mestského úradu. "Áno, bola to zdravá žena a bola očkovaná, viem to, lebo som jej brat," píše jeden z diskutujúcich. Mužovi vzápätí pod jeho vyjadrením kondolujú viacerí Bystričania, ktorí ho poznajú.

Ďalší používateľ sociálnej siete píše, že nechce zverejniť zdroje svojich informácií, aby neboli vystavené perzekúcii, no uvádza, že zosnulá žena mala po prijatí vakcíny zhoršený zdravotný stav a následne zomrela. Diskutujúci v tejto súvislosti uvádza, že štátne orgány sa usilujú podobné prípady ututlať tak, že ponúknu pozostalej rodine zaplatenie nákladov na pohreb.

"Ja vám všetkým ďakujem. Betka bola skvelá žena, mala skvelú rodinu. Má ešte rodičov, majú 83 rokov a nič nie je horšie, ako pochovať si vlastné dieťa," píše ďalšia diskutujúca.