Jankovská mohla mať aj iný zámer ako pokojnejší spánok, tvrdí Kolíková
01 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
V prípade incidentu Moniky Jankovskej vo výkone väzby vykoná Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici mimoriadnu previerku, informuje portál topky.sk. O zisteniach a záveroch bude informovaný generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Monika Jankovská, bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti, ktorá bola umiestnená vo väzbe v Banskej Bystrici, narobila svojím pokusom o samovraždu opäť poriadny prievan nielen v slovenskej verejnosti, ale aj na politickej scéne. Po doteraz neobjasnenej smrti generála Milana Lučanského je to ďalší veľký problém pre justičnú stráž a ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú.

Harabin: Ako sa mohla Jankovská dostať k veľkému množstvu liekov?!
Zrejmý pokus o samovraždu Moniky Jankovskej nenechal bez povšimnutia ani Štefana Harabina. V statuse na sociálnej sieti položil niekoľko zaujímavých otázok. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Jankovskú previezli v nedeľu podvečer záchranári do nemocnice v Banskej Bystrici, kde  strávila celú noc na infúziách po tom, čo sa predávkovala antidepresívami. Podľa najnovších informácií z prostredia nemocnice a Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktoré zverejnil portál topky.sk, prevezú Moniku Jankovskú dnes do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

„Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov,“ povedal podľa portálu topky.sk Jankovskej obhajca Peter Erdös.

„Z informácií, ktoré máme na základe vyjadrenia obvinenej, vyplýva, že nemala žiadny úmysel, ktorý by súvisel so suicidálnym plánom. S ohľadom na to, že bola požitá väčšia dávka liekov ako tá, ktorá bola nariadená lekárom, sa javí, že mohla mať iný zámer ako ten, že chcela mať pokojnejší spánok,“ uviedla na margo incidentu Jankovskej ministerka Kolíková.

Monike Jankovskej bola podľa nej poskytovaná dávka liekov v týždňových intervaloch. „Neplatí pravidlo, že by sa poskytovali lieky na dennej báze a boli požité pred príslušníkom zboru,“ spresnila ministerka a dodala, že sa rozhodla prehodnotiť štandardy podávania liekov väzobne stíhaným a väzneným osobám. Lieky, ktoré boli Jankovskej takto poskytované, by nemali podľa Kolíkovej ani pri nadmernom požití spôsobiť vážne ohrozenie zdravia.

Pokúsila sa Jankovská o samovraždu alebo to bola iba „nešťastná náhoda“?
Po generálovi Milanovi Lučanskom skončila v nemocnici aj ďalšie väzobne stíhaná osoba - bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Generál Lučanský už, žiaľ, nežije. Jankovská incident našťastie prežila. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.