Cigániková o Krajčího nápade kontrolovať ľudí cez SMS: Nebude to fungovať
01 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Podľa predsedníčky parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jany Bittó Cigánikovej (SaS) by sa malo zlepšiť vyhľadávanie ohnísk nákazy. Tvrdí, že by to bolo užitočnejšie ako sprísniť zákaz vychádzania pomocou SMS správ. Tento nápad ministra zdravotnícka Mareka Krajčího (OĽANO) považuje SaS za neuskutočniteľný, informujú Parlamentné Listy.

Cigániková poukázala na zlyhanie štátu pri prihlasovaní sa na očkovanie. “Stačí, keď si spomenieme, ako dopadlo prihlasovanie na očkovanie alebo trasovanie. Navyše, ak by sa mala každá jedna výnimka posudzovať individuálne, bolo by to personálne veľmi náročné. Ak by to bolo zautomatizované, stratilo by to, naopak, opodstatnenie,” tvrdí.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes verejne špekuloval o sprísnení zákazu vychádzania a vyslovil myšlienku, že štát by pohyb ľudí kontroloval pomocou SMS. “Ľudia si pošlú SMS vzhľadom na nejakú výnimku, ktorú budú požadovať, a centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas, ktorý budú potrebovať na tento úkon,” uviedol.

Liberálka Bittó Cigániková sa opäť raz pustila do veriacich. Ale aj do koaličného partnera
„Úplne zbytočný návrh!“ napísala Janka Bittó Cigániková na návrh Anny Záborskej, v ktorom členka Kresťanskej únie navrhovala, aby boli farári vedení ako zdravotnícki pracovníci a aby sa súčasťou zdravotnej starostlivosti stali aj "duchovné... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Petra Demková