Zomrel Andy Hryc
31 | 01 | 2021 I redakcia

V nedeľu, v skorých ranných hodinách zomrel herec Andy Hryc. Smutnú správu priniesla jeho dcéra, producentka Wanda Hrycová, na svojom facebookovom profile. Herec podľahol krátkej, ale ťažkej chorobe.


Wanda Hrycová v skorých ranných hodinách napísala smutnú správu na svoje konto sociálnej siete: „Dnes o 3:13 hod ma opustil najdôležitejší muž môjho života... posledné hodiny toho jeho som ho držala pevne za ruku, posledné slová, ktoré som mu povedala boli “ľúbim ta” a posledné slová, ktoré povedal on, boli “aj ja ťa veľmi ľúbim”.... zbohom tato, ďakujem za všetko, už nič nebude ako doteraz.“ Wanda k príspevku pripojila aj tri srdcia a fotografiu dvoch držiacich sa rúk, otcovej a svojej.

Okamžite začali prichádzať kondolencie, aj od známych osobností. Neurológ Pavel Traubner napísal: „Wandi a Veronika, plačeme s Vami, i keď sme všetci vedeli, že o akú hrôzu ide, nádejali sme sa, že to zvládneme. Spájalo nás dlhoročne priateľstvo a riešili sme množstvo spoločných situácií. Pred 10 dňami sme spolu dlho telefonovali. Úprimnú sústrasť, Andy, zostaneš v našich srdciach, mali sme Ťa veľmi radi,“ napísal lekár a pripojil tri čierne srdcia.

„Wanda, tak toto ma veľmi mrzí , strata rodič je veľmi bolestivé, žil naplno a dal Slovenskej kultúre veľa, bude sa na neho dobre spomínať, nechal nám teba, si veľmi šikovná a milá. Úprimnú sústrasť , nech odpočíva v pokoj. Smrť je povinná jazda, čaká to každého z nás. Buď silná,“ napísal Ibi Maiga.

Slová útechy napísala aj moderátorka Alena Heribanová. „Je mi to nesmierne ľúto, drahá Wanda, Veronika... prijmite moju úprimnú sústrasť. S Andym odchádza aj kúsok našich životov. Jeho energia, herectvo chlapa, ktorý svoje remeslo dokonale ovládal, a dlhoročné priateľstvo je navždy v mojom srdci. Česť Tvojej pamiatke, drahý priateľ,“ lúči sa moderátorka.

Andy Hryc zomrel po trištvrte roku života s akútnou leukémiou. Tú mu diagnostikovali v apríli. Choroba ho medzitým pripútala na invalidný vozík a na celé mesiace kvôli korone izolovala aj od najbližších. Ani najlepšia starostlivosť však nezabránila nezvratnému koncu.

Redakcia Hlavného denníka sa pripája ku kondolenciám a vyslovuje rodine úprimnú sústrasť. Andy Hryc, česť Vašej pamiatke!