„Míňame testy kvôli korone, alebo kvôli ich nákupom premiérom?“ pýta sa primátor Kežmarku
31 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Množstvo testovaní, ktoré sa na Slovensku doteraz konalo, mnohým ľuďom už prekáža. Zrejme i preto sa primátor Kežmarku Ján Ferenčák vo svojom statuse okrem iného zamýšľa aj nad tým, kvôli čomu míňame toľko testov.


Ján Ferenčák je nielen primátorom Kežmarku, ale aj poslancom Národnej rady za Hlas-SD. Aj preto kritizuje premiéra Igora Matoviča za obrovský nákup antigénových testov, ktoré, prirodzene, teraz musí predseda vlády niekde minúť. Svoju kritiku na neho zamieril vo svojom statuse, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.
Je to amatérčina, politické „piár” predsedu vlády, alebo pofidérne výberové konanie?

„Míňame testy kvôli korone, alebo kvôli nákupom?“ pýta sa hneď v úvode svojho statusu Ján Ferenčák. „Dajte prst hore, ak si myslíte, že ide o amatérizmus, okatého smajlíka ak ide o politické „píár“ predsedu vlády a rozhnevaného smajlíka ak ide o biznis pre trnavskú firmičku,“ nabáda ľudí na malý prieskum kežmarský primátor, ktorý si kladie otázku, čo núti predsedu vlády, aby si zo samospráv urobil doslova služobníkov.



„Zoberme si fakty: bez ohľadu na výzvu samospráv sa poponáhľal sám bez odborníkov prezentovať „výsledky“ svojho plošného testovania, pričom v tom čase Bratislava a Kežmarok mali ísť do druhého kola plošného testovania. Po upozornení, že sú dáta nepresné a nepravdivé, nasledoval v priebehu týždňa druhý výstup, kde už Bratislava a Kežmarok neboli, aby vzápätí Krajči informoval v piatok o tom, že Bratislava predsa len do plošného testovania pôjde. Ale testy budú platiť až od 2. februára,“ krúti hlavou nad dianím okolo testovania Ferenčák a na konci sa ešte pýta: „Je to amatérčina, politické „piár“ predsedu vlády, alebo len jednoducho potrebujú minúť testy, ktoré nakúpila malá trnavská firmička pofidérnym výberovým konaním?“

„Kolegovia, nedajte sa zastrašiť a ochráňte zdravie svojich občanov,“ vyzýva primátor Kežmarku
Primátor Kežmarku a poslanec Národnej rady za Hlas-SD Ján Ferenčák si za výsledky celoplošného skríningu servítku pred ústa rozhodne nedával. Teraz na sociálnej sieti burcuje svojich kolegov aby chránili zdravie svojich občanov. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.