Mesík: "Vďaka životnému štýlu počas pandémie, nás čaká ďalšia - srdcovocievne ochorenia"
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Odborník sa pritom odvoláva na správu autoritatívnej americkej organizácie - AHA (American Heart Association). Po covide príde ešte čosi horšie a zdĺhavejšie - pandémia srdcovo-cievnych chorôb.


"Postupne pribúdajú analýzy venujúce sa dlhodobým dôsledkom pandémie covidu. Americká srdcová asociácia pred pár dňami uverejnila štúdiu, podľa ktorej sa v nasledujúcich rokoch v dôsledku pandémie covidu exponenciálne zhorší na celom svete situácia v srdcovocievnych ochoreniach. Tie sú globálne zabijákom ľudí číslo jedna. Je to ďalší supervážny dôvod naviac pre včasnú liečbu a profylaxiu covidu!" Pripomína v statuse na sociálnej sieti analytik Juraj Mesík. Prikladá aj text správy.

Logo organizácie AHA - reprofoto FB (@Juraj Mesík)


"Odborníci tvrdia, že účinky COVID-19 pravdepodobne ovplyvnia kardiovaskulárne zdravie a úmrtnosť na jeho defekty počas mnohých nasledujúcich rokov, priamo, ale aj ako dôsledok zvýšeného rizika súvisiaceho so životným štýlom počas pandémie a po nej." Konštatuje správa Asociácie.

"Celosvetovo v roku 2019 zomrelo na kardiovaskulárne choroby takmer 18,6 milióna ľudí. To odráža 17,1 percentný nárast za posledné desaťročie. V roku 2019 sa vyskytlo viac ako 523,2 milióna prípadov kardiovaskulárnych chorôb, čo je v porovnaní s rokom 2010 nárast o 26,6 percenta" uvádza sa v správe AHA, na ktorú poukazuje Mesík.

Mesík: "Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!"
Podľa analytika Juraja Mesíka nestačí, ak je Ivermectin schválený pre nemocnice, musí byť dostupný pre každého pacienta a v každej lekárni na Slovensku. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Odborníci podľa neho predpovedajú, že globálna záťaž kardiovaskulárnymi chorobami bude v nasledujúcich rokoch exponenciálne narastať s vývojom dlhodobých účinkov súčasnej pandémie COVID-19 .

„COVID-19 si vybral obrovskú daň na ľudskom živote na celom svete a je na dobrej ceste stať sa jednou z troch až piatich najčastejších príčin úmrtí v roku 2020. Jeho vplyv však bude mať priamy a nepriamy vplyv na mieru prevalencie a úmrtí na kardiovaskulárne choroby po celé roky “uviedol Salim S. Virani, MD, Ph.D., FAHA, predseda redakčnej komisie pre štatistickú aktualizáciu 2021 a docent kardiológie a kardiovaskulárneho výskumu na Baylor College of Medicine v Houstone v Texase. „Výskum ukazuje, že jedinečný koronavírus môže spôsobiť poškodenie srdca. Je dôležité tiež vedieť, že ľudia odložili starostlivosť o infarkty a mozgové príhody, ktoré môžu mať za následok fatálne situácie v budúcnosti. “ varuje správa AHA.

Účinný liek proti Covid-19 na Slovensko pašujú. Mesík upozorňuje, že jeho schváleniu bráni korupcia
22 | 01 | 2021 | Anna Leitmanová


Ešte dôležitejšou otázkou budú riziká pre kardiovaskulárne zdravie, ktoré sa zhoršujú zlým životným štýlom, ktorý prevládal počas celej pandémie.

„Nezdravé stravovacie návyky, zvýšená konzumácia alkoholu, nedostatok fyzickej aktivity a psychická izolácia v dôsledku karantény či zákazov vychádzania alebo dokonca strach zo vírusu môžu mať nepriaznivé dôsledky na riziko kardiovaskulárneho zdravia. Budeme musieť sledovať a zaoberať sa týmito trendmi, pretože úplné následky budú pravdepodobne pociťované ešte mnoho rokov. “ Varuje správa, na ktorej posolstvo poukazuje Juraj Mesík.

Podľa Mesíka pacientom s Covid-19 na Slovensku podávajú liek, ktorý je posledným pomazaním
Štúdia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) z minulého roka hovorí o tom, že antivírusový liek remdesivir nie je účinný v liečbe Covid-19. Podľa analytika Juraja Mesíka na Slovensku sa tento liek stále používa. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Gabriel Matta